Dolar

32,5554

Euro

34,9734

Altın

2.427,43

Bist

9.722,09

IŞİD'in finans sorumlusu kara listede

ABD'nin IŞİD'in finans sorumlusunu ve iki şirketi kara listeye eklediği öne sürüldü...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 06:50:10

IŞİD'in finans sorumlusu kara listede

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD hükümeti, IŞİD'in "finansal faaliyetlerinden sorumlu yöneticisi" ile iki şirketi yaptırımlar listesine ekledi.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, IŞİD'in finansal faaliyetlerini sekteye uğratmak amacıyla yeni yaptırım kararları alındığı bildirildi.

Buna göre, Suriye vatandaşı Favaz Muhammed Jubayr el-Rawi, IŞİD'in sözde finans sorumlusu olduğu gerekçesiyle kara listeye eklendi. Rawi'nin Suriye'nin Irak sınırına yakın Ebu Kemal şehrinde faaliyet gösteren Hanifa döviz bürosuna da yaptırım uygulanacak.

Yaptırım listesine alınan ikinci şirket ise Rawi üzerinden örgüte milyonlarca dolar transfer yaptığı iddia edilen Selselat el Thahab döviz bürosu.

Açıklamada, karara gerekçe oluşturan bağlantıların Irak hükümetiyle yapılan işbirliği sayesinde elde edildiği belirtilirken, “Irak hükümeti de kendi yerel yetkisi çerçevesinde Rawi ve iki döviz bürosunun, Irak'ın finansal sistemlerine ulaşımını engellemek ve mal varlıklarını dondurmak için harekete geçti.” ifadesine yer verildi.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırım uygulanan şahıs ve kurumların, ABD'deki mal varlıkları donduruluyor ve Amerikalıların kara listedekilerle ticari ilişki kurması yasaklanıyor.

Haber Ara