Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

IŞİD'in elindeki şehirde virüs alarmı

Irak'ın Ramadi kentinde IŞİD'in abluka altına tuttuğu Bağdadi nahiyesinde 250 kişi henüz teşhis edilemeyen bir virüse yakalandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-09 08:36:40

IŞİD'in elindeki şehirde virüs alarmı

Ramadi'de IŞİD'in abluka altına tuttuğu Bağdadi nahiyesinde 250 kişi henüz teşhis edilemeyen bir virüse yakalandı. Irak'ın batısındaki Enbar vilayetinin merkezi Ramadi kentinde, IŞİD'in abluka altına aldığı bölgede, 250 kişinin henüz teşhis edilemeyen bir virüse yakalandığı ve durumlarının kritik olduğu bildirildi.

Ramadi'ye bağlı el-Bağdadi nahiyesi Yerel Konsey Üyesi Abdulcebbar el-Ubeydi, IŞİD'in Bağdadi nahiyesini yaklaşık bir yıldır abluka altında tuttuğunu ifade ederek, bölgede gıda ve ilaç yetersizliğinin sağlık sorunlarına neden olduğunu söyledi.

Ubeydi, Bağdadi nahiyesi sakinlerinden aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 250 sivilin henüz tespit edilemeyen bir virüse yakalandığını dile getirerek, "Vatandaşlarımızın sağlık durumu kritik. Virüs nedeniyle gözlemlenen bulgular arasında, yüksek ateş, kusma, bilinç kaybı, kasılma yer alıyor" dedi.

Bölgede sağlık ekipmanı ve laboratuvar eksikliği nedeniyle henüz hastalığın ve virüs türünün tespit edilemediğini vurgulayan Ubeydi, şunları sözlerine ekledi:

"Söz konusu hastalık, Bağdadi nahiyesinde 2 gündür gözlemleniyor. Virüs, çocuk, kadın, ve yaşlılar arasında hızla yayılıyor."

Haber Ara