Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

IŞİD ile rejim arasında yol çatışması

IŞİD'in, Suriye'de rejiminin Şam’dan Halep’e giden ikmâl yollarına saldırdığı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-23 12:03:40

IŞİD ile rejim arasında yol çatışması

Al Jazeera'nin Reuters'dan edindiği habere göre: Şam ve Humus'ta en az 140 kişinin öldüğü bombalı saldırılarının ardından IŞİD, Suriye rejiminin Şam'dan Halep'e giden ikmâl yollarına saldırdı.

IŞİD, Suriye rejiminin Şam'dan Halep'e giden ikmâl yollarına saldırdı. Şam ve Humus'ta düzenlediği şiddetli bombalı araç saldırılarından bir gün sonra, rejimin destek yollarına saldıran IŞİD, Halep'in rejim kontrolündeki yerleşim birimleriyle ülkenin rejim kontrolündeki güneyini birleştiren yol üzerindeki bazı köyleri de ele geçirdi.

REJİM GÜÇLERİ SALDIRILARI DOĞRULADI

Reuters'ın rejim kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, rejim güçleri saldırıları doğruladı ancak büyük kayıplar veren IŞİD'in püskürtüldüğünü söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdulrahman, rejim güçlerinin yol üzerindeki dört IŞİD mevziinden birini geri aldıklarını söyledi.

IŞİD, Pazar günü Şam'ın güneyindeki Hazreti Zeyneb türbesi yakınlarında düzenlenen ve rejim verilerine göre 83 kişinin öldüğü bombalı araç saldırısını üstlendi. Humus'ta da ayrıca iki araçlı saldırıda en az 39 kişi yaşamını yitirdi. Gözlemevi ise ölü sayısının Şam'da en az 120, Humus'ta en az 64 olduğunu söyledi.

ABD ve Rusya'nın üzerinde anlaştıklarını açıkladıkları ‘hasmâne tutumların sonlandırılması' kararı, 27 Şubat'ta gece yarısından itibaren geçerli olacak.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara