Dolar

32,5898

Euro

34,6925

Altın

2.531,03

Bist

9.524,59

IŞİD, HDP'ye saldıracak iddiası

HDP Milletvekili Baluken, 'IŞİD’in HDP’ye saldıracağına dair emniyet raporları var' iddiasında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-26 02:52:53

IŞİD, HDP'ye saldıracak iddiası

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, IŞİD'in CHP ve HDP teşkilatlarına yönelik saldırılar yapacağı yönünde ciddi bilgiler olduğunu belirtirken, futbol sahalarında son dönemde yaşanan olaylarla ilgili de eleştirilerde bulundu.

İMCTV.com'un aktardığı bilgiye göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Kilis'e IŞİD tarafından saldırılarda bulunulduğunu aktaran Baluken, Ocak ayından itibaren Kilis'e yapılan 45 saldırı sonucu 6'sı Suriyeli olmak üzere 17 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

“EMNİYET RAPORLARINA DAYANAN HABERLER VAR"

Baluken, IŞİD'in CHP ve HDP teşkilatlarına yönelik saldırılar yapacağı yönünde de ciddi bilgiler olduğunu belirtti.

Baluken, “IŞİD'in CHP ve HDP teşkilatlarına yönelik 81 ilde saldırı yapılacağına dair emniyet raporlarına dayanan haberler var. Kars Emniyet Müdürlüğü'nün diğer birimlere gönderdiği gizli belgeler basına yansıdı. Bizde de o yönlü bilgiler var. IŞİD'in CHP ve HDP'ye yönelik saldırılar yapacağına dair bilgiler var ciddi şekilde. Resmi şekilde bize iletilmiş bilgi yok.” diye konuştu.

Baluken, Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasında çıkan olaylar ile Amedspor yöneticilerinin tribünde saldırıya uğramasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“FUTBOLDA AYRIMCILIK, IRKÇILIK BİLİNÇLİ ŞEKİLDE YARATILDI" 

“Türkiye'de futbolun içerisine siyaset özellikle son dönemde çok pervasız şekilde burnunu soktu. TFF bu işe çanak tuttu. Futbolda ayrımcılık, ırkçılık bilinçli şekilde yaratıldı. Amedspor yöneticilerine yapılan saldırıyı kınıyoruz.

“TFF sudan gerekçelerle taraftarsız oynama, saha kapatma, ağır para cezaları veriyordu. Kâr etmeyince bunlar kazandığı maçlarla ilgili puan silme hukuksuzluğuna başvurdu. Danışıklı olarak bundan sonra maçlarda yönetici ve taraftarlarına karşı linç saldırıları organize ediyorlar.

“Amedspor Türkiye'de en büyük taraftar kitlesine sahip olan 4 büyüklerden biridir. Yöneticilerine yapılan saldırı bu taraftar kitlesine yapılan saldırıdır.

“TS- FB maçında yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil. Siyasi ortamın tribünleri ne kadar terörize ettiği ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili bir araştırma önergesi hazırladık. AK Parti ve ilgili bakanın herhangi bir çözüm getirmeyeceğini düşünüyoruz. Meclis'in üzerine gitmesi gerek.”

Haber Ara