Dolar

32,3124

Euro

35,0549

Altın

2.279,12

Bist

9.022,69

'IŞİD faaliyetlerini Güneydoğu Asya'ya kaydırabilir'

Malezya İçişleri Bakanı Muhyiddin Yasin, terör örgütü IŞİD'in, elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından eylemlerini Güneydoğu Asya'ya taşıyabileceği uyarısında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-27 14:50:05

'IŞİD faaliyetlerini Güneydoğu Asya'ya kaydırabilir'

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen 13. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Uluslar Ötesi Suçlar Hakkında Bakanlar Toplantısı'nda konuşan Muhyiddin, ASEAN ülkelerinin sınır güvenliği ve bölgedeki terör tehditlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu tehditlere karşı bölge ülkelerini tedbirli olmaya çağıran Muhyiddin, "Yabancı ülkelerdeki militanların geri dönüş ihtimali, internet üzerinden radikalleşme ve tek kişilik saldırı tehditleri son zamanlarda arttı" dedi.

"IŞİD YENİ ÜS ARIYOR"

Muhyiddin, IŞİD'in Güneydoğu Asya'da faaliyetlerini yoğunlaştırma ihtimalinin Malezya tarafından ciddiye alındığını vurgulayarak "Bağdadi'nin ölümünün, IŞİD'in terör faaliyetleri için yeni bir sayfa açacağını düşünüyoruz. Suriye ve Irak'ta bu kadar toprak kaybetmesinin ardından IŞİD, kendisine yeni bir üs arıyor" diye konuştu.

Malezya'nın şimdiye kadar IŞİD ve benzeri terör örgütleriyle mücadelede başarı gösterdiğini belirten Muhyiddin, "Son 6 yılda IŞİD'in 25 saldırı teşebbüsü engellendi ve IŞİDile bağlantılı toplam 512 şüpheli yakalandı" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in elebaşı Bağdadi'nin geçen ay Suriye'de ölü ele geçirilmesinin ardından Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler hükümetleri, örgütün Güneydoğu Asya'ya yayılma ihtimaline dair endişelerini beyan etmişti.

 

Haber Ara