Dolar

32,5910

Euro

34,8753

Altın

2.492,69

Bist

9.695,42

IŞİD’e sızan Mossad ajanı Libya’da tutuklandı!

İsrail merkezli web sitesi Inian Merkazi’nin haberine göre, Libya güvenlik güçleri Bingazi’de IŞİD örgütünün üst düzey pozisyonlarından birinde görev yapan bir Mossad ajanını tutukladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-31 18:09:16

IŞİD’e sızan Mossad ajanı Libya’da tutuklandı!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Türkçeye "Merkezi Meseleler" şeklinde çevrilebilecek bir isme sahip olan İsrail merkezli web sitesi, yakalanan Ephraim Benjamin'in Yahudi bir ajan olduğunu ve Muammer Kaddafi'nin devrilmesiyle sonuçlanan 2011 Devrimi'nden sonra Libyalıların içine sızmaya başladığını bildirdi.

Masr Alarabia web sitesine göre, Benjamin Mossad'ın "Arabist'" yapılanmasından. Bu yapılanmadaki ajanlar birçok yerel Arap diyalektini akıcı şekilde konuşabiliyor. Arabistler, Filistinlilerin protestolarına sızıp göstericileri tutuklamakları ve işgal karşıtı Filistinli aktivistlere suikastlar düzenlemeleriyle biliniyor.

"MOSSAD ŞEYHİ"

Benjamin'in, Libya'nın en büyük ikinci kenti olan Bingazi'de önde gelen imamlardan biri olduğu, daha sonra 200 savaşçıdan sorumlu bir IŞİD komutanı olarak görev yapmaya başladığı belirtildi. Libya'da Ebu Hafsismiyle bilinen ajanın iki ay önce tutuklandığı ve Libya otoriteleri tarafından Mossad'a IŞİD hakkında istihbarat vermekle suçlandığı bildirildi.Libya medyası Benjamin'i, yerel yetkililerce tutuklanan "Mossad Şeyhi" olarak tanımladı.

IŞİD Libya'da 2015 yılında eylemlerine başladı. Her ne kadar IŞİD bu tarihten önce birtakım militan eylemlerde bulunmuş olsa da, birçok kişi örgütün aynı yılın 12 Şubat'ında Sirte kentinde yayınladığı, 21 Mısırlı Kıpti Hristiyan'ın kafalarının kesilerek infaz edildiği videonun, örgütün Kuzey Afrika ülkesinde eyleme geçişinin resmen ilanı olarak görmüştü.

Kaynak: Middle East Monitor

Haber Ara