Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

IŞİD, dışarıdan savaşçı getiriyor iddiası

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, IŞİD'in dışarıdan savaşçı getirdiği iddiasında bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-24 23:51:00

IŞİD, dışarıdan savaşçı getiriyor iddiası

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, IŞİD'in Musul'da her geçen gün mevzi kaybettiğini, örgütün gücünü koruyabilmek için Musul dışından savaşçı getirmeye devam ettiğini öne sürdü.

Ajanslarda yer alan habere göre; Yüzbaşı Davis, Pentagon'da düzenlediği günlük basın brifinginde, Musul operasyonundaki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"IŞİD, kentteki gücünü koruyabilmek için Musul dışından savaşçı getirmeye devam ediyor" diyen Davis, normalde silahlı olmayan bu kişilerin IŞİD tarafından silahlandırıldığını ve belli görevler altında savaşa katıldıklarını söyledi.

IŞİD'ın Kerkük civarındaki saldırılarını ise bir tür 'oyalama' ve 'hedef şaşırtma' taktiği olarak nitelendiren Davis, "IŞİD bu yolla Musul operasyonunda yer alan güçlerin dikkatini dağıtmak istiyor" dedi.

'RUTBA GERİ ALINDI, SİNCAR'DA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR'

Davis ayrıca hafta sonu Anbar kentinin Rutba ilçesinin geri alındığını ancak Sincar bölgesindeki çatışmaların sürdüğünü aktardı.

Musul'un doğusundaki Bartella kasabasındaki bazı çatışmaların devam ettiğini kaydeden Davis, kasabanın kısa süre içinde terör örgütü militanlarından temizleneceğini belirtti.

Davis, Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasının da Peşmerge güçleri tarafından ele geçirildiğini ve burasının tamamen temizlenmesine yönelik operasyonların devam ettiğini bildirdi. Tel Keyf kasabasının da geri alınması için hazırlıkların son aşamaya geldiğini ve bölgenin izole edildiğini ifade eden Sözcü Davis, kısa zaman içinde burada da operasyonun başlayacağı bilgisini verdi.

Haber Ara