Dolar

32,3277

Euro

35,0785

Altın

2.308,50

Bist

9.079,97

IŞİD'den Türk askerlerine pusu!

Suriye'de IŞİD'in kaçırdığı iddia edilen Türk askerlerinin pusuya düşürüldüğü iddia edildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 05:36:11

IŞİD'den Türk askerlerine pusu!

Suriye'de El Bab'ın yaklaşık 3 kilometre kuzey batısındaki El Dana köyü civarında kaybolan iki askerin keşif yaparken yanlış yola girdikleri ve IŞİD'in kurduğu pusuya düştükleri değerlendirildi.

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre, Genelkurmay'dan önceki akşam yapılan kısa açıklamada, 'kaçırılma' ifadesi kullanılmadan, "Devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, 29 Kasım 2016 Salı günü saat 15.30 sıralarında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir” denilmişti.

Olayın meydana geldiği El Dana köyü, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolünde. Ankara'da askeri kulislerde konuşulan iddialara göre, içinde keşif timinden iki astsubay ile bir tercümanın bulunduğu araç, El Dana'dan El Bab istikametine doğru ilerliyordu. IŞİD'in El Dana çevresinde hangi bölgelerde olabileceğini belirlemek için yola koyulan timin, arazide hemen her tarafın birbirine benzemesi nedeniyle yolunu şaşırarak, yanlış istikamette ilerlemeye başladığı değerlendirildi.

'IŞİD AĞIR SİLAHLARLA SALDIRDI'

Yolda pusu kuran IŞİD, içinde 2 askerin bulunduğu araca ağır silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada araç kullanılamaz hale gelirken, tercüman da yaralandı. Çok sayıda IŞİD'li militan daha sonra 2 Türk askerini kaçırmayı başardı. IŞİD'in Türk askerlerini sınıra 30 km uzaklıktaki El Bab'a götürdüğü değerlendiriliyor. Genelkurmay askerlerin isimlerini açıklamazken, ajanslar kayıp askerlerin astsubay Muhammed Duran Keskin ve astsubay Kıvanç Kaşıkçı olduğunu bildirdi.

Haber Ara