Dolar

32,5984

Euro

34,6895

Altın

2.522,24

Bist

9.524,59

IŞİD’den Müslüman üyeye tehdit

IŞİD, ABD'de Müslüman Kongre üyelerinin önde gelen isimlerinin öldürülmesini istediği belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-14 23:43:00

IŞİD’den Müslüman üyeye tehdit

IŞİD örgütü, dünya genelinde tehditlerine genişletmeye devam ediyor. IŞİD'in ABD Kongre üyesi Müslüman Keith Ellison ölümle tehdit ettiği öne sürüldü.

Amerikanınsesi.com'da yer alan bilgide; IŞİD, Amerikan Kongre üyesi Keith Ellison ile diğer bazı ülkelerdeki önde gelen Müslümanlar'ın öldürülmesini istedi.

Örgütün lideri Ebu Bekir el Bağdadi'ye atfen internet sitesinde yer alan makalede tehdit edilen isimlerin kendilerini IŞİD'e teslim etmeleri durumunda affedilecekleri belirtildi.

Tehdit listesinde Amerika'nın yanı sıra İngiltere, Kanada ve Avustralya'dan isimler var. Dikkat çeken isimler arasında Demokratlar'ın Başkan adayı Hillary Clinton'ın yardımcısı Huma Abedin ve Amerika'nın İslam İşbirliği Teşkilatı nezdindeki eski temsilcisi Reşid Hüseyin de var.

Keith Ellison, yayınladığı mesajda IŞİD'in yalancı, katiller, işkenceciler ve tecavüzcülerden oluştuğunu söyledi. IŞİD'in karşı tarafında olmasının kendisinin adalet, hoşgörü ve daha kapsayıcı bir dünya için çalıştığını gösterdiğini kaydetti. 

Haber Ara