Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

IŞİD'den köylere baskın: 100 Kürt'ü kaçırdı

IŞİD Halep'e bağlı Bab ilçesinde bulunan bazı köylere baskın düzenlereyerek yaklaşık 100 Kürt sivili kaçırdığı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-06 13:38:08

IŞİD'den köylere baskın: 100 Kürt'ü kaçırdı

Suriye'de 8 ayrı grubun oluşmasıyla kurulan IŞİD ve Suriye Ordusu'na karşı savaşan Devrim Ordusu'nun (Ceyşul Suwar) sözcüsü Ahmed Hisso, konuyla ilgili Sputnik'e açıklama yaptı.

IŞİD'in son 2 haftadan beri Bab'ın Kürt köylerine baskın yaparak evlerde aramalar yaptığını belirten Hisso, "Bize gelen sağlam bilgilere göre IŞİD Bab'a bağlı Kürt köylerine gece saatlerinde baskınlar düzenleyerek aramalar yapıyor. Evlerde silah olup olmadığına, Devrim Ordusu ve YPG ile herhangi bir bağlantısının olup olmadığına bakıyor. Telefonlarını inceliyor. Evlerde yabancı kimse var mı yok mu ona bakıyor" dedi.

IŞİD'in, Tılbetal, Goli, Tolip ile Cembır köylerine baskın yaparak yaklaşık 100 Kürt sivili kaçırdığını aktaran Hisso, şunları söyledi:

'CEZAEVİNE KONULDULAR'

"Kaçırılanların çoğu genç insanlardan oluşuyor. Kaçırılanlar arasında bazılarının daha önce Özgür Suriye Ordusu'nda savaştıkları için de gözaltına alındığı bilgisini aldık. Aralarında birkaç yaşlı insan da var. Kaçırma gerekçesi ise IŞİD aleyhine bilgi toplamak. IŞİD, Kürt köylerinin IŞİD aleyhine YPG ve koalisyon uçaklarına bilgi verdiğinden şüphe ediyor. IŞİD 100 sivili Bab'a götürerek cezaevine koymuş. Bazıları da Rakka'ya götürülmüş."

'3 KİŞİ İDAM EDİLDİ'

Hisso, daha önce IŞİD tarafından gözaltına alınan 3 kişinin Bab'ın Kürtlerinden olduğunu ve idam edildiklerini dile getirdi.

Halep'in kuzeydoğusunda 40 kilometre uzaklıkta bulunan Bab ilçesi, 2012 yılında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Suriye Ordusu'nun elinden alındı.

IŞİD ilçeyi 2013 yılının ortalarında ÖSO'nun elinden geri aldı. 40 bin nüfuslu İlçede Araplar, Türkmenler ve Kürtler yaşıyor.

Haber Ara