Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

IŞİD'den 'kimyasal silah saldırısı'

IŞİD Suriye'nin kuzeyindeki Marea kasabasında kimyasal silah kullandığı öne sürüldü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 03:29:59

IŞİD'den 'kimyasal silah saldırısı'

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) evlerine havan mermisi isabet ettikten sonra solunum güçlüğü çeken ve vücutlarında kabarıklar oluşan bir ailenin dört üyesini tedavi ettiklerini açıkladı.

Suriye Amerikan Tabibler Derneği de, kimyasal silaha maruz kalma belirtileri gösteren 50'den fazla hasta kabul ettiklerini duyurdu.

Suriyeli muhalifler havan mermisinin IŞİD'in kontrolündeki bir köyden atıldığını söyledi.

'Hardal gazı kullanıldı'

Şemi Cephesi adlı grubun sözcüsü New York Times gazetesine, Marea köyüne isabet eden havan ve top mermilerinin hardal gazı içerdiğini söyledi.

Hardal gazı, deri, gözler, solunum sistemi ve iç organlarda ciddi hasara neden olabiliyor.

MSF bir anne-babayla üç ve beş yaşlarındaki iki kızlarının Halep'te Cuma gecesi düzenlendiği belirtilen saldırıdan bir saat sonra hastanelerinden birine geldiğini açıkladı.

Örgüt yetkililerine göre, solunum güçlüğü çeken, gözlerinde ve ciltlerinde kızarıklık olan bu kişilerin durumu üç saat içinde daha da kötüleşti.

Oksijen verilen hastalar daha sonra başka bir hastaneye sevk edildi.

MSF'den Pablo Marco, "MSF'nin bu belirtilerin nedenini teyit edecek laboratuvar bulguları yok. Ancak, hastaların belirtileri, belirtilerin zamanla değişmesi ve anlattıkları bir kimyasal maddeye maruz kaldıklarına işaret ediyor" dedi.

Suriye Amerikan Doktorlar Derneği de Pazartesi günü Marea'daki bir hastanelerinde benzer belirtiler gösteren 50'den fazla hasta kabul ettiklerini duyurdu.

Dernek yetkilileri, bombardıma hedef olan yerden ve hastalardan incelenmek üzere örnekler aldıklarını söyledi.

Amerikan ordusu bu ayın başlarında IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçlere karşı kimyasal silah kullanmış olabileceğini açıklamıştı.

Haber Ara