Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

IŞİD’den iki ülke arasına bombalı yol

IŞİD'in Irak'taki merkezi konumundaki Musul'u yönetme konusundaki anlaşmazlık ve IŞİD'ten kaçmak isteyenleri engellemek için Rakka ile arasına hendek kazmaya başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 11:02:25

IŞİD’den iki ülke arasına bombalı yol

Rudaw'ın haberine göre; IŞİD'in, işgali altındaki Irak'ın Musul ve Suriye'nin Rakka kentleri arasındaki yola bomba döşediği bildirildi.

Irak güvenlik güçlerinden bir kaynak, IŞİD mensuplarının örgütün “halife”si olarak bilinen Ebubekir Bağdadi'nin acil bir kararıyla Musul – Rakka arasındaki yola çeşitli bombalar döşediğini belirtti.

Örgütün, Suriye'deki kalesi Rakka'nın tehdit altında olduğunu düşündüğünü söyleyen kaynak, “Örgüt emirleri arasında Irak'taki kaleleri Musul'u yönetme konusunda fikir ayrılığı yaşandığını ve bazı emirlerin infaz edildiğini” kaydetti.

Güvenlik kaynağı, yollara bomba döşenmesinin bir nedeninin de, örgütün kendi mesuplarının kaçmasını önlemek olduğunu söyledi.

ikilk-k

YPG Rakka'ya ilerlemişti

Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Burkan El Fırat (Fırat Volkanı) güçleri, 23 Haziran'da Rakka'nın kuzeyindeki stratejik bir askeri üssü ele geçirmiş, öncesinde ise Tel Abyad ile Ayn İsa'yı kontrol etmişti.

Aynı gün kentte bulunun IŞİD polis merkezi “Husbe Divanı”, Kürtler'den 3 gün içinde kenti terkederek Humus ve Tedmur'a gitmelerini istemişti.

 IŞİD'in Şengal'den (Sincar) kaçırdığı Kürtler'in bir bölümünü örgütün başkenti durumundaki Rakka'ya götürdüğü biliniyor.

IŞİD örgütünün emirlerinin, 2014'ün sonundan beri belli aralıklarla Musul'dan grup halinde Rakka'ya kaçtığı ifade ediliyor.

Emirleri Musul'dan kaçmıştı

IŞİD örgütü emirlerin bir bölümü Musul bankalarında bulunan yüklü bir parayı alıp Rakka'ya kaçmıştı.

Örgüt 2014'ün Aralık ayında kaçtıkları için Musul'da 3 emiri infaz etmişti.

IŞİD Haziran 2014'ten beri işgal altında tutuğu Musul'da bugüne kadar bilgi sızdırma ve ihanet gereçesiyle bir çok emir ve mensubunu öldürmüştü.

Haber Ara