Dolar

32,5665

Euro

34,8863

Altın

2.436,50

Bist

9.645,02

IŞİD Çinli rehineyi öldürdü

Çin, vatandaşının IŞİD tarafından öldürüldüğünü doğruladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 12:02:23

IŞİD Çinli rehineyi öldürdü

Çin Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan Sözcü Hong Ley'in yazılı açıklamasında, IŞİD eylül ayında rehin aldığı 50 yaşındaki Fan Cinghui adlı Çin vatandaşının, örgüt tarafından öldürüldüğünün doğrulandığı belirtildi.

Sözcü Hong, Fan'ın ailesine başsağlığı dileyerek acılarını paylaştıklarını ifade etti, APEC toplantıları kapsamında Filipinler'de bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in de olayı sert bir şekilde kınadığını vurguladı.

Hong, açıklamasında, hükümetin ilgili birimlerinin eylül ayından beri rehineyi kurtarmak için çok çaba sarf ettiğini ancak IŞİD'in acımasız şiddet eylemini sürdürdüğü belirtti.

Açıklamada, dünya barışı ve huzurunu korumak için uluslararası toplumla 'terörle' mücadele konusundaki işbirliğinin artarak devam edeceğinin altı çizildi.

IŞİD iki ay önce Norveçli Ole John Grimsgaard ile Çinli Fan Cinghui'yi rehin aldığını açıklamış ve fidye talebinde bulunmuştu.

IŞİD, dün Çinli Fan ve Norveçli Grimsgaard'ı öldürdüğünü internet üzerinden duyurmuş ancak nerede, ne zaman ve nasıl öldürüldüklerine ilişkin bilgi vermemişti.

Haber Ara