Dolar

32,5054

Euro

34,6313

Altın

2.481,05

Bist

9.613,43

IŞİD, 60 bin kişiyi yerinden etti

Birleşmiş Milletler, Suriye'nin Haseke kentinde IŞİD'in dün düzenlediği saldırı sonrasında 60 bin kişinin evlerini terk ettiğini, bu sayının 200 bine kadar yükselebileceğini duyurdu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 13:09:23

IŞİD, 60 bin kişiyi yerinden etti

BM Suriye Bürosu, perşembe günü IŞİD'in ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Haseke kentine yönelik saldırısının 60 bin kişinin göç etmesine neden olduğunu açıkladı. BM'ye göre, yerinden olan kişi sayısı 200 bine kadar yükselebilir. IŞİD, perşmebe günü Haseke kentinde Esed rejimine ait mevzilere saldırı düzenlemişti. IŞİD saldırı sonucunda kentin güneydoğusunda en az bir mahallede kontrolü ele geçirmişti.

IŞİD devreye girene kadar Haseke'nin denetimi, rejim ile PKK'nin Suriye kolu olan PYD'nin askeri kolu YPG arasında bölünmüş durumdaydı.

'Haseke'de 50 ölü'

Al Jazeera'nin ulaştığı bölgedeki kaynaklar IŞİD'in kuzeydeki Haseke'ye de saldırı başlattığını ve iki bölgeyi ele geçirdiğini söylemişti. IŞİD güney tarafından intihar saldırısıyla girdiği Haseke'de onlarca rejim askerini de öldürdüğünü iddia etmişti. Rejim ise saldırıyı püskürttüğünü öne sürmüştü. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman, AFP'ye yaptığı açıklamada IŞİD'in en az bir intihar saldırısıyla şehre saldırı başlattığını söylemişti. 

IŞİD Tel Abyad'dan çekilmişti

IŞİD 16 Haziran'da kritik Tel Abyad kasabasının kontrolünü kaybetmişti. YPG, ABD hava saldırıları eşliğinde IŞİD'i kasabadan çıkarmıştı.

Geçen yıl Eylül ayında Kobani'ye saldırıp şehrin yarısına kadar ilerleyen IŞİD, dört ay süren çatışmaların ardından peşmerge ve YPG tarafından kentten çıkarılmıştı. 

Haber Ara