Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

'IŞİD 300 Suriyeliyi kaçırdı'

Suriye'de IŞİD'in iki gün önce Şam'ın doğu kırsalında bir çimento fabrikasına gerçekleştirdiği saldırıdan sonra bölgede en az 250 kişi kayıp.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-07 18:02:30

'IŞİD 300 Suriyeliyi kaçırdı'

IŞİD'in Şam'ın doğu kırsalında ilerlemesinden sonra AFP'ye konuşan yerli halk, bölgede 250 kişinin kayıp olduğunu söyledi. Şam'ın Doğu kırsalındaki Dumeyr bölgesinin sakinleri, bu kişilerin örgüt tarafından kaçırılmış olmasından endişe ettiklerini anlattı ve “IŞİD'in kayıp kişilerin çalıştığı çimento fabrikasına yönelik saldırısının gerçekleştiği Pazartesi gününden bu yana akrabalarımıza ulaşamıyoruz. Nerede olduklarını bilmiyoruz.” dedi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) söz konusu fabrikada çalışan onlarca işçinin IŞİD tarafından alıkonulduğunu ve belirsiz bir yerde tutulduklarını söyledi. Çimento fabrikasının yönetiminden bir yetkili de, 250 çalışanla bağlantı kuramadıklarını söyledi.

Suriye devlet televizyonu ise 300 işçinin IŞİD tarafından kaçırıldığını duyurdu.

El Badiye çimento fabrikası, Şam'a 50 kilometre mesafedeki Dumayr kırsalında yer alıyor. Bölge iki gün önce IŞİD'in saldırısına uğramıştı. SOHR, rejimin havadan gerçekleştirdiği bombardımanda 18 sivilin öldüğünü söylemişti.

AFP'ye konuşan Suriye güvenlik kaynakları, IŞİD'in bölgedeki termik santrali ve hava üssünü de almaya çalıştığını ancak başarısız olduğunu söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara