Dolar

32,4554

Euro

34,9806

Altın

2.435,53

Bist

9.772,24

İşgalci Yahudiler, Mescid-i Aksa'yı bastı, İsrail bayrağı açtı!

İşgalci Yahudiler, bu sabah itibariyle İsrail askerleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya ardı ardına baskın düzenledi. Toplamda bin 42 Yahudinin baskına bulunduğu belirtildi. Öte yandan İsrail'in 70. kuruluş yıldönümü yani Nekbe (Büyük Felaket sebebiyle binlerce Yahudi Ağlama Duvarı'nda ayin düzenledi. Trump'ın kızı Ivanka ve Yahudi damadı Kushner da ABD elçiliğinin açılışı için İsrail'e geldi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-13 14:10:03

İşgalci Yahudiler, Mescid-i Aksa'yı bastı, İsrail bayrağı açtı!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrail'de "Heykel Örgütleri" adıyla bilinen fanatik ve aşırıcı grup, geçen salı Yahudilere Mescid-i Aksa'ya "toplu baskın" çağrısı yapmıştı.

Bu sabah işgalci Yahudiler, İsrailli askerler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Sayının toplamda bin 42 Yahudiye ulaştığı belirtildi. Müslümanları iterek hareket eden kalabalık grup, İsrail bayrağı açtı.

Hareketlilik, Tel Aviv'den Kudüs'e taşınan ABD Büyükelçiliği'nin açılışının yapılacağı 14 Mayıs'tan (yarın) bir gün önce olması sebebiyle de dikkat çekiyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER





İŞGALCİLERDEN 'İBADET' PROVOKASYONU!

Bu sabah Mescid-i Aksa'yı basan fanatik Yahudiler, Aksa'nın avlusunda ibadet etmeye çalıştı. Faanatiklere, Aksa'yı gezdiren İsrailli bazı görevlilerin bazı Yahudileri engellediği görüldü.



İSRAİL POLİSİ AKSA MUHAFIZLARINA SALDIRDI

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas ed-Dibs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek provokatif davranışlar sergileyen fanatik Yahudileri engelleme girişiminde bulunan Aksa muhafızlarının İsrail polisinin saldırısına uğradığını söyledi.

İsrail polisinin, radikal Yahudileri engellemek yerine Mescid-i Aksa avlusunda bulunan vakıf görevlilerine ve muhafızlara saldırdığını kaydeden Dibs, daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

YAHUDİLER MESCİD-İ AKSA'YA GİREMEZ

1948 yılında Filistin topraklarında kurulan İsrail, her geçen gün işgalini daha da genişletirken takvimler 1967'yi gösterdiğinde de Kudüs ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı işgal etti. Filistinlilerin tepkisini çeken olay sonrasında İsrail, işgal gerçekleşmiş de olsa Yahudilerin halen Aksa'ya girişinin yasak olduğunu belirtti. 2000 yılının Eylül ayında ise "Kendimi mutlu hissettiğim en önemli an tankların üzerinde Gazze'ye girdiğim an" ifadelerini kullanan dönemin İsrail muhalefet lideri Ariel Şaron, Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. Bu hareket sonrasında birinci İntifada (ayaklanma) başladı. O yıldan günümüze kadar Yahudi yerleşimciler, ansızın baskınlar yapıyor ve İsrail askerleri de buna eşlik ediyor. Öte yandan İsrail'in Hz. Süleyman(a.s)'ın yaptırdığı ve yapımında Hiram ustanın emrinde ‘mason' adı verilen duvar ustası cinlerin de kullanıldığı "Süleyman Mabedi"ni ve Hz. Musa'ya ait olduğuna inandıkları içerisinde "eski ahit"in bulunduğunu düşündükleri sandığı bulmak için Aksa'nın altında sürdürdüğü kazı çalışmalarını devam ediyor. Mabedi bulma amacı ise İsrailoğulları'nın "Müslümanlardan daha önce buradaydık" iddiasını doğrulama gayesi.

BİNLERCE YAHUDİ AĞLAMA DUVARI'NDA

Öte yandan binlerce Yahudi ağlama duvarı önünde ayin düzenledi. Bu ayinin sebebi ise Filistinlilerin Nekbe yani Büyük Felaket dediği İsrail'in 70. kuruluş yıldönümü olması.

2_18

1_19

IVANKA TRUMP ve YAHUDİ EŞİ KUSHNER KUDÜS'TE

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ile damadı ve danışmanı Kaynak: Ivanka Trump ve Jared Kushner da ABD elçiliğinin Kudüs'teki açılışı için İsrail'e geldi.

Uçakları Tel Aviv'e iniş yapan çift böyle görüntülendi:

5_9

4_19

ABD Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınma törenine ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Ivanka Trump ile Jared Kushner ve ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman'ın katılacağı ifade edildi.ABD Başkanı Donald Trump, Aralık ayında Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ederek, ABD Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınma için çalışmaların başlatılması talimatı verdiğini duyurmuştu.

Haber Ara