Dolar

32,5804

Euro

34,8041

Altın

2.508,71

Bist

9.693,46

İşgal devleti İsrail’i korku sardı: Hamas bir günde 1000 roket atarsa ne yaparız?

İşgal devleti İsrail haber sitesi Walla’da dün çıkan bir haberde, Hamas’ın günde 1000 roket atabileceği öne sürülerek, “Önceki savaşlarda olanlar ile bir sonraki savaşta olacaklarla karşılaştırılamaz” denilerek, hükümetin acil tedbir alınması istendi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-26 16:02:37

İşgal devleti İsrail’i korku sardı: Hamas bir günde 1000 roket atarsa ne yaparız?

buyuk_83

İsrail'i direniş roketleri korkusu sardı. Son Gazze saldırısında, Gazze'den direnişçiler tarafından fırlatılan roketler karşısında zor durumda kalarak acil ateşkes ilan etmek zorunda kalan İsrail'in korkusu giderek büyüyor.

Dün İsrail haber sitesi Walla'da çıkan bir haberde, İslami Direniş Hareketi Hamas'ın günde 1000 roket atabileceği öne sürülerek, “Önceki savaşlarda olanlar ile bir sonraki savaşta olacaklarla karşılaştırılamaz” denilerek, hükümetin acil tedbir alınması istendi.
Bugünkü gerçekliğin 2014'teki Gazze Şeridi'ne düzenlenen savaştan çok farklı olduğu, Hamas'ın geniş bir saldırıya hazırlandığını öne süren Walla haber, "Hamas Gazze Şeridi'ndeki durumu iyileştirmek için ekonomik başarılar elde etmek istiyor ve bu amaç için risk almaya ve ateşle oynamaya hazır. Bu aşamada temelde balonların fırlatılması ve yangın söndürme kasası yer alıyor" dedi.

buyuk2_36

DİRENİŞ GRUPLARI GÜNDE
1000'DEN FAZLA ROKET FIRLATMAYA HAZIR

Önceki savaşlarda olanların bir sonraki savaşta olanlarla karşılaştırılamayacağına, her iki tarafta da çok fazla yıkım ve kayıp içeren zor bir kampanya olacağını belirtten haber sitesi Walla, Filistinli direniş gruplarının, Filistin'in kuzeyindeki Hadera şehri de dahil olmak üzere gelecek savaşlar sırasında, günde 1000'den fazla roket fırlatmaya hazır olduklarını vurguladı.

demir

İSRAİL'İN GAZZE'DEN GELEBİLECEK
TEHDİTLERİ ÖNLEYEBİLECEK SİYASİ BİR PLANI YOK

Gazze Şeridi'ne roket ve silah kaçakçılığı yapmakta zorlanan Hamas'ın, "yerel roketler ve askeri teçhizat üretimi yoluyla bunu telafi edebildiğini iddia eden haber sitesi Wella, Hamas'ın elinde çok sayıda füze bulunduğunu da idda etti.

İsrail'in, Gazze'den gelebilecek tehditleri önlemek için pratik bir siyasi planının bulunmadığını açıklayan Wella, Hamas, büyük ölçekli insansız hava araçlarının piyasaya sürülmesiyle hava ve denizde operasyon başlatmayı planladığını ve Hamas'ın silahlı kanadının, askerleri kaçırmak için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.
Haber sitesi Wella, çok hassas bir sorun olan, önceki savaş sırasında Hamas tarafından ele geçirilen İsrail askerlerinin akibetinin hâlâ belli olmadığını, hükümetin bu konuda pasif kaldığını öne sürdü.

Haber Ara