Dolar

32,5277

Euro

34,9465

Altın

2.440,09

Bist

9.716,77

İşgal devleti İsrail, gözaltı ve yıkımları hızlandırdı

İşgal devleti İsrail güçleri, Ariel Yahudi Yerleşkesi yakınlarında dün gerçekleştirilen ve biri haham, 3 kişinin ölümüne yol açan saldırının ardından Filistin topraklarında baskın ve aramalarını yoğunlaştırdı. Aramalarda çok sayıda Filistinli’nin gözaltına alındığı ve Filistinlilere ait evlerin yıkıldığı bildirildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-18 21:46:07

İşgal devleti İsrail, gözaltı ve yıkımları hızlandırdı

 

KUDUS

baskin

İşgal devleti İsrail, Filistin topraklarındaki gözaltı ve yıkım operasyonuna hız verdi. İsrail işgal güçleri, 2 İsrail askeri ve bir hahamın Salfit şehri yakınlarındaki Ariel kaçak yerleşim yerinin yakınında öldürülmesinin ardından dün çok sayıda Filistinli'yi gözaltına alırken, Filistinlilere ait birçok evi de yıktı.
Bügün işgalaltındaki Filistin topraklarında yaşanan olaylar şöyle:

İsrail şgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 10 kişiyi gözaltına aldı.
Gözaltına alınanlar arasında Selfit eylemini gerçekleştiren Filistinli gencin 15 yaşındaki kardeşi Nur'un da olduğu ifade edildi.
İşgal ordusu bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Batı Yaka'da direniş eylemlerine katıldıkları için aranan sekiz kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.
İşgal güçlerinin ayrıca Selfit eylemini gerçekleştiren Ömer Emin Yusuf Ebu Leyla'nın kentin batısındaki Ez-Zaviye beldesinde yer alan evini yıkmak için ölçülerini aldığı belirtildi.
İşgal güçlerinin eylemin gerçekleştirildiği bölge civarındaki birçok köyün giriş çıkışlarına baskın düzenlediği bildirildi.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin El-Halil kentinin kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde bir kişiyi, Cenin kentinin kuzeyindeki Harube Mahallesi'nde üç genci ve Eski Belde semtinde de bir genci gözaltına aldığını söyledi.
İşgal güçlerinin ayrıca Beytlahim kentinin güneyindeki El-Hıdır beldesinde bir kişiyi ve Nablus'un kuzeybatısındaki Bezarya köyünde iki genci gözaltına aldığı öğrenildi.
Beytlahim kentinin kuzeyindeki El-Izze Kampı'na baskın düzenleyen işgal güçleri eski esir Muaz Ebu Tarbuş'u gözaltına aldı.

gozalti

KUDÜS'TE 3'Ü KADIN
4 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

İşgal güçleri, bugün Kudüs kentinde ise üçü kadın dört Filistinliyi Mescid-i Aksa'dan çıktıkları sırada gözaltına aldı.
Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Filistinli bir grup genç erkek ve kadın Mescid-i Aksa'nın Er-Rahme Kapısı bölgesinde oturma eylemi yaparak Kur'an-ı Kerim okumaya ve dua etmeye başladı.
Kaynaklar, işgal polisinin bölgede bulunduğunu ve Filistinli gençler yasalara aykırı bir şey yapmamalarına rağmen oturanların görüntülerini aldığını söyledi.
İşgal polisinin Filistinli üç kadını Mescid-i Aksa'nın El-Esbat Kapısı'ndan çıkar çıkmaz gözaltına aldığını ifade eden kaynaklar, girişte kimlikleri alınan kadınlara çıkışta kimliklerinin verilmediğini ve gözaltına alındıklarının söylendiğini belirtti.
Kaynaklar, 1948'de işgal edilen Filistin toprakları sakinlerinden olan kadınların Kudüs'ün batısındaki bir polis merkezine götürüldüğünü kaydetti.
İşgal güçleri bugün ikindi saatlerinde ayrıca Kudüslü aktivist Nizam Ebu Rumuz'u El-Esbat Kapısı'ndan çıkarken gözaltına aldı. Aktivist Ebu Rumuz'un daha önce de birçok kez gözaltına alındığı ve işgal güçlerince Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırıldığı bildirildi.

genc kiz

17 YAŞINDAKI EL-HALİD İSİMLİ
FİLİSTİNLİ GENÇ KIZ GÖZALTINA ALINDI

İşgal güçlerinin bugün El-Halil kent merkezindeki İbrahim El-Halil Camii yakınlarında ise Filistinli bir genç kızı da gözaltına aldığı bildirildi. Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, İbrahim El-Halil Camii girişinde görevli işgal askerleri 17 yaşındaki Vela Ekrem Taleb Ğays'ı bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına aldı.
Kaynaklar, işgal güçlerinin Filistinli genç kızın ellerini bağladığını ve sorguya çekilmesi için işgal istihbaratına teslim ettiğini belirtti. İşgal güçlerinin Batı Yaka'daki kontrol noktalarında çok sayıda Filistinli genç erkeği ve kızı bıçaklama eylemi gerçekleştirme niyetinde olduğu iddiasıyla gözaltına aldığı ifade edildi.

yikim

İŞGAL YÖNETİMİ, FİLİSTİNLİLERE
AİT 5 KATLI BİNAYI YIKTI

Bu arada işgal yönetimi sabah saatlerinde 1948'de işgal edilen Filistin topraklarındaki Hur Sakr köyünün Vadi Ara bölgesinde Filistinlilere ait beş katlı bir binayı ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıktı.
Görgü tanıkları, işgal yönetimince yıkılan binada beş daire olduğunu ve bir dairenin de inşaat aşamasında bulunduğunu söyledi.
Filistin resmi haber ajansı Wafa'nın haberine göre ise, işgal güçleri yıkım öncesi binada oturanları dışarı çıkardı.
İşgal yönetiminin 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilere inşaat izni vermediği, evlerini ve iş yerlerini ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıktığı belirtildi.
İşgal yönetiminin En-Nakab bölgesinde yaşayan Filistinli çiftçilere de çeşitli engeller çıkardığı kaydedildi.
Filistinlilere inşaat izni vermeyen, evlerini ve iş yerlerini ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkan işgal yönetiminin uluslararası hukuka aykırı olmasına rağmen işgal altındaki topraklarda Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar inşa etmeyi sürdürdüğü ifade edildi.

yer

YAHUDİ YERLEŞİMCİLER
FİLİSTİNLİLERE AİT ARAÇLARA SALDIRDI

Öte yandan Yahudi yerleşimciler bugün öğleden sonra Selfit'in kuzeyindeki Kefel Haris beldesi kavşağı yakınlarında Filistinlilerin araçlarına saldırdı.
Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre onlarca Yahudi yerleşimci kavşakta toplanarak yoldan geçen Filistinlilere ait araçlara taş attı.
Yahudi yerleşimcilerin taşlı saldırısı sonucu birçok araçta maddi hasar meydana geldiği ifade edildi.
Bu arada, işgal güçlerinin Selfit kentine baskın düzenlediği, birçok caddesinde devriye gezdiği, Medra köyü girişini iki demir kapıyla kapatarak diğer köylerle irtibatını kopardığı belirtildi.
İşgal güçlerinin Ariel Yahudi Yerleşkesi yakınlarında dün gerçekleştirilen ve biri haham üç işgalcinin ölümüne yol açan feda eyleminin ardından Selfit vilayetinde baskın ve aramalarını yoğunlaştırdığı kaydedildi.

SİYONİST KAMUOYU
ASILSIZ HABERLER YAYIYOR

Filistinli direnişçinin dün Selfit vilayetinde gerçekleştirdiği eylemin ardından işgal rejiminin tüm güvenlik birimlerinin devreye girmesine rağmen eylemciye hâlâ ulaşılamadı.
İşgal güçleri acizliğini gizlemek için Siyonist kamuoyunu yanıltma ve asılsız haberler yayma metoduna başvurmaya başladı.
İşgal rejimi medyası bu sabah on dakika içinde Filistinli eylemcinin çatışmada şehit olduğu haberleriyle doldu fakat söz konusu haberler daha sonra yavaş yavaş değişmeye başladı.
Filistinli eylemcinin öldürüldüğünü öne süren işgal rejimi medyası daha sonra haberlerini “Gözaltına alındı” şeklinde değiştirdi.
Bir süre sonra o haberleri de tashih eden işgal rejimi medyası, Filistinli eylemcinin değil eylemciye yardım eden bir şahsın gözaltına alındığını öne sürdü.
Filistin bir gencin Selfit vilayetindeki Ariel Yahudi Yerleşkesi yakınlarında dün gerçekleştirdiği bıçaklama ve ateş açma eyleminde iki işgal askeri öldü, biri haham beş işgalci yaralandı. Yaralı hahamın da bu sabah hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber Ara