Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

'İş hayatının tercihi girişimci olmak'

Vestel Ventures Genel Müdürü Salt:- 'Girişimcilik deneyen herkes, denemeyenlere göre on kat daha değerli olur. Aklınızda ne imaj varsa 'mezun olunca büyük şirkete işe gireceğiz' gibi, onu unutmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü artık herkes kendi şirketinde fark yaratabilecek, bir şeyler yaratabilecek insanları arıyor'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-08 15:59:17

'İş hayatının tercihi girişimci olmak'
Vestel Şirketler Grubu'nca 2015'te kurulan yatırım şirketi Vestel Ventures'ın Genel Müdürü Metin Salt, "Girişimcilik deneyen herkes, denemeyenlere göre on kat daha değerli olur. Aklınızda ne imaj varsa 'mezun olunca büyük şirkete işe gireceğiz' gibi, onu unutmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü artık herkes kendi şirketinde fark yaratabilecek, bir şeyler yaratabilecek insanları arıyor." dedi.

Salt, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde IEEE Türkiye Öğrenci Kolları Trakya Üniversitesi temsilciliğince düzenlenen, "Girişimcilik" konferansında yaptığı konuşmada, tüm üniversite öğrencilerinin iş bulma hayali olduğunu söyledi.

Birçok öğrencinin staj yapmak için Vestel'e başvurduğunu belirten Salt, "Girişimcilik deneyen herkes, denemeyenlere göre on kat daha değerli olur. Aklınızda ne imaj varsa 'mezun olunca büyük şirkete işe gireceğiz' gibi, onu unutmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü artık herkes kendi şirketinde fark yaratabilecek, bir şeyler yaratabilecek insanları arıyor. Onlar da derslerden çok yüksek not alan kişiler olmuyor maalesef. Tabii notlar da önemli ama iş hayatında girişimcilik ve farklılık ortaya koyabilmek daha önemli." diye konuştu.

- "Nasıl girişimci olursunuz?"

İş hayatında beklentinin değiştiğini ifade eden Salt, şunları söyledi:

"Dünyadaki birçok insana yeni girişimcilik bakışı geldi. Burada bir kariyerden bahsediyoruz. Ben de bir okuldan mezun oldum. İyi bir okuldan mezun olduysak, 'iyi bir okuldan mezun oldum, istenen ve beklenen bir insansın' diye düşünüyorsun. Öyledir doğru ama girişimcilik burada en önemli konudur. Girişimciliğin de kökeni özünde yaratıcılığa bağlıdır. Üniversite öğrencileri nasıl girişimci olurum diye düşünmeli. Nasıl girişimci olursunuz? Benimle rekabet edebilmeniz lazım. Girişimciler, döneminin ilerisinde fikirler ortaya koymalı ki tercih edilsinler."

İş hayatında bağlantıların ve ortaya konan yaratıcılığın doğru ifade edilebilmesinin önemli olduğunu anlatan Salt, küçük şirketlerin ortaya koyduğu yenilikler ile büyük şirketleri devirebildiğini kaydetti.

Konferansa, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.







Haber Ara