Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

İş dünyasından İstanbul'daki saldırıya tepkiler

İş dünyası, İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınadı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-11 16:40:50

İş dünyasından İstanbul'daki saldırıya tepkiler

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınlarında gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

AA'nın aktardığı habere göre açıklamada, "Dün gece İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısı ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Bu insanlık suçu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananların acil şifaya kavuşmasını umuyoruz. Ülkemizin demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef alan bu hain saldırılara karşı milli birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır." ifadelerine yer verildi.

"Terörün ve kirli oyunların karşısında dik duruşumuzu göstereceğiz, yılmayacağız"

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar da açıklamasında, "Nasıl ki, dün, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde sağlanan birlikle ulusal bağımsızlığımıza kavuştuysak, bugün de aynı toplumsal birlik ve bütünlükle terörün üstesinden gelecek güce, dirayete inanca sahip bir milletiz. Terörün ve kirli oyunların karşısında bu dik duruşumuzu göstereceğiz, yılmayacağız, inancımızı kaybetmeyeceğiz. Türkiye, asla karanlık senaryoların platosu olmayacak, aydınlık yarınların örnek ülkesi olacaktır. Bu inancımızla çalışmaya, üretmeye, yaşamaya devam edeceğiz. Bu hain saldırılarda yaşamını yitiren güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Birliğimizi hedef alan saldırılara karşı dimdik ayaktayız"

Türkiye Genç İşadamları Konfedrerasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ise şunları kaydetti:

"İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen hain terör saldırısını lanetliyor, yaralananlara acil şifa, şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılarını yürekten paylaştığımız yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Birliğimizi, devletimizi ve insanımızı hedef alan, milletimizi yılgınlığa sürüklemeyi amaçlayan saldırılara karşı dimdik ayaktayız. Milletimiz 15 Temmuz ve öncesinde de defaten gösterdiği gibi teröre asla boyun eğmeyecek ve terörü hezimete uğratacaktır. Ülkemizin önünü kanlı oyunlarla kesmeye çalışanlara karşı devletimizin yürüttüğü kararlı mücadelenin yanındayız. Vatanımızı ve birliğimizi koruyacağız ve üzerimize düşenleri yapacağız."

"Bu saldırılar ne polis teşkilatımızı ne de milletimizi sindiremeyecektir."

Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Bu saldırılar ne polis teşkilatımızı ne de milletimizi sindiremeyecektir." dedi.

Olpak, yaptığı açıklamada, Türkiye'yi hedef alan bu menfur saldırıyı lanetlediklerini belirterek, "Çok sayıda polis kardeşimiz ve sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Birçok polis kardeşimiz de yaralanarak gazi unvanını aldı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." ifadesini kullandı. 

Olpak, şunları kaydetti:

"Millet olarak, iş adamıyla, sanatçısıyla, sporcusuyla, esnafıyla, siyasetçisiyle, işçisiyle, öğrencisiyle hep birlikte polisimizin destekçisiyiz. Bizim huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin her zaman yanındayız. Bu mübarek kutlu doğum gününde tüm şehitlerimizi rahmetle yad ederek Türkiye'ye #PolisiminYanındayım etiketiyle polisimize destek olma çağrısı yapıyoruz. Sokağımızda, mahallemizde, iş yerimizde, trafikte görev yapan onurlu polis teşkilatımızın yanındayız. Bu saldırılar ne polis teşkilatımızı ne de milletimizi sindiremeyecektir. Milletimizin başı sağ olsun."

"Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan terörün sona ermesini ümit ediyoruz"

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem de Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Erdem, teröre karşı her zaman birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmenin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan terörün sona ermesini ümit ediyoruz. Türkiye'nin birlik ve beraberlikle, terörün üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahip olduğuna inanıyoruz. Saldırılarda şehit olan Emniyet mensuplarımıza ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı. 

"AB'li dostlarımızın dayanışma içinde olup, terörle mücadelemizde ortak hareket etmesini bekliyoruz"

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise İstanbul'da gerçekleştirilen hain saldırıyı şiddetle lanetlediklerini ve hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dilediklerini bildirdi. 

Zeytinoğlu, "Bu tür saldırıların ülkemizin milli birlik ve beraberliğine karşı işlenmiş insanlık dışı eylemler olduğunu hatırlatırken, terörün her türlüsüne karşı uluslararası camianın birleşmesi ve bu sorunu en acı bir şekilde deneyimlemiş ülkelerden olan Türkiye ile özellikle AB'li dostlarımızın dayanışma içinde olup, terör ile mücadelemizde ortak hareket etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara