Dolar

32,5254

Euro

34,7981

Altın

2.427,98

Bist

9.719,11

İş adamlarından zorla para alan çek-senet çetesi çökertildi

İstanbul'da, faizle para verdikleri işadamlarını, borçlarını ödemelerine rağmen 'Bitmedi' diyerek zorla milyonlarca lira alan, borç karşılığı üzerine geçirdikleri gayrimenkulleri para ödenmesine rağmen iade etmeyen, itiraz eden işadamlarını silahla tehdit edip döven çete çökertildi. İşadamı E.S, yaşadıklarını anlattı: '6 kişi silahlarını çekerek kafama dayadı. 'Kardeşlerini de seni de buraya gömeriz' dediler.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-10 09:04:43

İş adamlarından zorla para alan çek-senet çetesi çökertildi

İddialara göre; işadamı E.S, Manavgat'tan 1 milyon 280 bin liraya üzerinde kaba inşaat halinde 4 villa bulunan arsa aldı. Paranın 600 bin lirasını eksik kalınca bir tanıdığı aracığıyla tanıştığı Alper Erarslan'dan yüzde 2 faizle 600 bin lira aldı. İpotek kabul etmeyen Alper Eraslan'a villaların tapusunu ve boş çekler verdi. Borcu ödemesine rağmen “Anapara değerlendi. Taksitler zamanında ödenmedi” gibi gerekçelerle 2 milyon 235 bin lira ödedi ama boş çeklerini, senetlerini ve villa tapularını alamadı. Villaların başka birine satıldığını öğrenince Erarslan'ın Arnavutköy'deki plastik şirketine gitti. TOKAT ATIP PARA İSTEDİ

Şirkette beklerken Alper Eraslan, Mete Akyürek ile birlikte 6 kişi içeri girdi. Kendisini komiser olarak tanıtan ancak polis olmadığı sonradan anlaşılan Recep Altunoğlu, E.S'ye tokat attı ve 1 milyon lira daha para vermesini söyledi.

E.S, ifadesinin devamında şunları anlattı:

“Alper Erarslan ve yanındaki 5 kişi tabancalarını çıkarttı. Hepsi silahları kafama dayadı. Eraslan, ‘Sen bizi çok kibar gördün herhalde, bu bizim diğer yüzümüz. Kardeşlerine güvenme, onları da seni de buraya gömeriz.' dedi.” Bu tehdidin ardından E.S. savcılığa suç duyurusunda bulundu. İKİ MİSLİ ÖDEDİ DAİRELER DE GİTTİ

Hürriyet'in haberine göre, E.S dışında, cep telefonu ithal eden şirketi bulunan O.A. acil para ihtiyacı için Erarslan'dan 2 milyon lira almış, karşılığında da ödediği para 3 milyon 900 bin lirayı bulmuştu. Hatta O.A faiz ödemek için 2 dairesini satmak zorunda kalmıştı. Dairelerini geri almak için Erarslan'ın ofisine gittiğinde, dairelerin el değiştirdiği söylendi ve darp edildi. O.A, ”Şahıslar beni tartaklarken içlerinden biri mermiyi tabancanın ağzına verdi. Beni döverek dışarı attılar” diyerek savcılığa başvurdu.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayı araştırırken E.S ve O.A'nın dışında mağdur edilen 7 işadamı daha şikayetçi oldu. Çetenin, işadamlarından yaklaşık 15 milyon liralık vurgun yapıldığı belirlendi. Bodrum'da kaldığı otelde yakalanan Alper Erarslan'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Aramalarda, çok sayıda tapu, sözleşme ve ipotek evrakları, çek-senet, 2 ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve mermiler ele geçti. Emniyetteki sorgularının ardından suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma, tefecilik, nitelikli yağma ve dolandırıcılık, silahla tehdit, suçtan kaynaklanan malvarlığını aklama suçlamalarıyla adliyeye çıkarılan 8 kişiden Alper Erarslan, kardeşi Erdinç Erarslan, Mete Akyürek, Mehmet Ali Yılmaz ve Recep Altunoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haber Ara