Dolar

32,3119

Euro

35,0621

Altın

2.278,19

Bist

8.994,47

İrlandalı ünlü şarkıcı: Müslüman olma kararından pişmanlık duymadım; babam da İslam’a ilgi duymaya başladı

Geçtiğimiz yıl intiharın eşiğinde olduğunu söylediği bir video ile gündeme gelen dünyaca ünlü İrlandalı kadın şarkıcı Sinead O’Connor, Katolik Hristiyanlığı terk ederek Müslüman olduğunu açıklamasından sonra son yaptığı açıklamada, “Müslüman olma kararından hiç pişmanlık duymadım; babam da İslam’a ilgi duymaya başladı” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-27 12:05:18

İrlandalı ünlü şarkıcı: Müslüman olma kararından pişmanlık duymadım; babam da İslam’a ilgi duymaya başladı

buyuk_50

Geçtiğimiz yıl intiharın eşiğinde olduğunu söylediği bir video ile gündeme gelen dünyaca ünlü İrlandalı kadın şarkıcı Sinead O'Connor, Katolik Hristiyanlığı terk ederek Müslüman olduğunu açıklamasından sonra son yaptığı açıklamada, “Müslüman olma kararından hiç pişmanlık duymadım; babam da İslam'a ilgi duymaya başladı” dedi.

“İSLAM'A ÇOK HEVESLİ
VE TUTKULUYUM”

Müslüman olduktan sonra adını da Şüheda Davitt olarak değiştiren ve başörtülü fotoğraflarını paylaşan ünlü şarkıcı, İslam'ı kabul etmesinden sonraki yeni duygularını ve ailesinin İslam'a olan tutumu hakkında konuştu.

“Müslüman olduğum için gurur duyuyorum" dedi. 52 yaşındaki Şüheda Davitt, hiçbir zaman, hiçbir saniye için Müslüman olma kararından pişmanlık duymadığını belirterek, “İslam'a çok hevesli ve tutkuluyum ve onu önyargılardan korumak niyetindeyim” dedi.

buyuk.2

“BABAM DA, İSLAM'A İLGİ
DUYAMAYA BAŞLADI”

Babasının da İslam'a ilgi duymaya başladığını ve Kur'an okuma arzusunu dile getirdiğini belirten ünlü şarkıcı, “Babam Kur'an'la çok ligileniyor. Kur'an okumak istiyor, çok aceleci. ‘Biraz sabır' diyorum. ‘Zamanla daha iyi okursun' diyorum. Ama beni dinlemiyor” diyor.

Geçen yıl İslam'la müşerref olduktan sonra yaptığı paylaşımda, "Müslüman olduğum için gurur duyuyorum. Bu, her akıllı ilahiyatçının doğal olarak varacağı bir sonuç. Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam'a götürüyor. İslam tüm diğer kutsal kitapları gereksiz kılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni adıyla Şüheda Davitt, Bakara Suresi'nde geçen Hazreti Musa'nın, "Böyle cahillerden biri olmaktan Allah'a sığınırım" sözünü de hesabından paylaşmıştı.

8 Aralık 1966, Dublin doğumlu olan İrlanda kökenli şarkıcı, söz yazarı ve besteci olarak da biliniyor. Bu güne kadar Bob Dylan'dan Bono'ya kadar, Fachtna O'Ceallaigh ve Marco Pironi gibi sanatçılarla birlikte çalışmalar yapan O'Connor, Nothing Compares 2 U adlı şarkısıyla 1990 yılında Grammy Ödülü'ne layık görüldü. Ancak ödülü reddetti. 

O'Connor, politik kimliğini sanatıyla birlikte ön plana çıkararak, ABD ve savaş karşıtı bir çizgi izledi.

1992 yılında Papa II. Jean Paul'ün katolik kilisesindeki cinsel tacize sessiz kalmasını protesto için Papa'nın bir fotoğrafını televizyon kameralarının önünde yırtmasıyla dindar kamuoyunun tepkisini çekti.

Haber Ara