Dolar

32,5066

Euro

34,9897

Altın

2.436,01

Bist

9.716,77

İrlandalı ile kavgaya giren esnaf: İnsan gibi vurmuyordu

İrlandalı turistten dayak yiyen esnaf , 'Beton gibi adamdı, insan gibi vurmuyordu' sözleriyle olayı anlattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 10:17:57

İrlandalı ile kavgaya giren esnaf: İnsan gibi vurmuyordu

Kendisine saldıran esnaf grubunu tek tek yere yıkan boksör turist, sosyal medyada büyük destek aldı. Ancak İrlandalı Mohammed Fadel Dabbous'un Kuveyt asıllı olduğu ortaya çıkınca, geçen yıl Kuveytli diplomatların darp ettiği F-16 pilotu Yarbay Hakan Karakuş olayı hatırlanarak destek çekildi

İstanbul Aksaray'da su şişelerini döktüğü için kendisine saldıran esnafı yumrukla yere yıkan Kuveyt asıllı İrlandalı boksör Mohammed Fadel Dabbous, sosyal medyada günün konusu oldu. Ancak kahraman ilan edilen Dabbous'un Kuveyt asıllı olduğu ortaya çıkınca, 11 Eylül 2014 günü Kuveytli diplomatların Ankara'da dövdüğü F-16 pilotu Yarbay Hakan Karakuş olayı hatırlatılarak bu kez esnafa verilen destek arttı. Bu arada esnafın 1 ay önce de aynı gerekçeyle polis memuru A.A.'ya saldırdığı ortaya çıktı.

‘BIÇAKLANDIM'

Türkiye gündemine oturan İrlandalı turist, o anları Show TV ekibine anlattı. Soğutucunun kapısını açtığında bazı pet şişe suların yere döküldüğünü, kendisinin dükkan sahibinden özür dilemek isterken saldırıya uğradığını söyleyen Dabbous, “Ellerine ne geçtiyse saldırdılar. Erkek olup ellerini kullansalardı daha adaletli olurdu. Yanlış adama rastladılar” diye konuştu. Saldırıda sırtından bıçaklandığını, kolunun kırıldığını ifade eden Dabbous, cep telefonu ile altın kolyesinin de saldırıda kaybolduğunu belirtti.

Olayın yaşandığı şarküterinin sahibi Şenol Palan (32) ise gazetecilere “İrlandalı turistin bir arkadaşı gelerek içki istedi. Satmadığımızı söyleyince bizimle tartıştı. Şarküteriden ayrılan turist, daha sonra adının Dabbous olduğunu öğrendiğimiz kişiyle geldi. Dabbous, dolabı sallayıp şişeleri yere döktü” dedi.
Olayı görünce sopa alıp dışarıya çıktığını dile getiren Palan, “Adam çok güçlüydü. Vurduğunu deviriyordu. Sonra çevredeki esnaf yardıma koştu. Beton gibi adamdı. İnsan gibi vurmuyordu” ifadesini kullandı.

ESNAFA DAYAK SOSYLA MEDYADA

İstanbul Aksaray'da kendisine saldıran esnafa tek başına karşı koyan Kuveyt asıllı İrlandalı boksör Mohammed Fadel Dabbous'un görüntüleri, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Başta İrlandalı olduğu söylenen daha sonra ise Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı olduğu ortaya çıkan Dabbous, birçok yabancı haber sitesinde de haber oldu. Independent'tan Adam Withnall, yaşanan olayı irdeleyen bir yazı kaleme aldı. Gizemli boksör hakkında sosyal medyada dikkat çeken yorumlar şöyle:

ÖNCE DESTEK

-Biz hep dedik anlamadınız, İrlanda çözümü en iyi çözümdür.
-Kışlık odununu İrlandalı turistten toptan alan Aksaray esnafı.
-Sen yıllar yılı “1 Türk dünyaya bedel” diye kendi kendini şişirip dur. Sonra 1 İrlandalı gelip hepinizi yere sersin.
-Esnaf bükücü İrlandalı turist meğer Kuveyt asıllıymış!

SONRA TEPKİ

-Aksaray esnafını tarumar eden İrlandalı, Arap asıllı Mohammed Fadel Dabbous'muş. Baştan bilinseydi aynı derecede sempatik gelir miydi acaba?
-Kuveytli diplomatlar pilotumuzu dövdüğünde neler hissettiniz, İrlandalı Arap çıktı.
-Bu millet bir kez olsun gerçek birisini dövemeyecek mi? Çinli diye Koreli, İrlandalı diye Kuveytli dövüyor.
-İrlandalı Kuveyt asıllı çıktı. Pilot dövenler de Kuveytli diplomatlardı. Hatırladınız mı?
-Diplomatından turistine kadar meğerse tüm Kuveyt boksörmüş, haberimiz yok, aman dikkat.

Haber Ara