Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

İrlanda'dan vatandaşlarına 'Tunus'tan ayrılın' çağrısı

İrlanda'dan vatandaşlarına 'Tunus'tan ayrılın' çağrısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 15:42:09

İrlanda'dan vatandaşlarına 'Tunus'tan ayrılın' çağrısı
İngiltere'nin ardından İrlanda'da da Tunus'ta yeni bir terör saldırısı ihtimalinin yüksek olduğunu bildirerek, vatandaşlarına bu ülkeden ayrılma çağrısında bulundu.

İrlanda Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "Tunus'ta bulunan İrlanda vatandaşlarının bu ülkede bulunma gerekçeleri zorunlu değilse İrlanda'ya dönmelerini" ve Tunus'a seyahat etmemelerini istedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da dün Tunus'a yönelik seyahat önerisinde değişikliğe gitmiş ve "İngiliz turistlerin bu ülkeden ayrılmasını" istemişti. Dışişleri Bakanı Philip Hammond, "Tunus'un Susa kentindeki saldırıdan bu yana edindiğimiz istihbarat ve tehdit durumu çerçevesinde yeni bir terör saldırısı ihtimalinin yüksek olduğu kanaatindeyiz" açıklamasında bulunmuştu.

İngiliz basını, uyarının ardından bugün binlerce İngiliz turistin Tunus'tan ayrıldığını bildirdi. Tunus'ta yaklaşık 3 bin İngiliz turistin bulunduğu tahmin edilirken, İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği iki gün içerisinde bütün müşterilerini Birleşik Krallık'a getirmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Tunus'un Susa kentinde 26 Haziran'da bir otelin plajına yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden 38 kişinin 30'u İngiliz vatandaşıydı. İngiltere, saldırıyı, "2005 yılında Londra'daki metro ve otobüs saldırılarının ardından İngiliz halkına yapılan en ciddi terör saldırısı" olarak nitelemişti.

Haber Ara