Dolar

32,5378

Euro

34,9279

Altın

2.440,10

Bist

9.716,77

Irkçı Wilders'tan Türkiye karşıtı küstah paylaşım!

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı hakkında sosyal medya hesabından skandal ve küstah bir paylaşımda bulunan Hollanda'nın Hürriyeti Partisi'nin (PVV) ırkçı-İslam düşmanı lideri Wilders, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını istedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-13 14:02:09

Irkçı Wilders'tan Türkiye karşıtı küstah paylaşım!

Hollanda'nın Hürriyeti Partisi'nin (PVV) ırkçı ve İslam düşmanı lideri Geert Wilders, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı'na tepki gösterdi.

Wilders, Türkiye karşıtı ve düşmanlığı açıklamalarına bir yenisini ekledi.
 
Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı hakkında sosyal medya hesabından skandal ve küstah bir paylaşımda bulunan Wilders, İslam ve Türk düşmanlığını gözler önüne serdi.

kupur_47

Wilders paylaşımında, "Şimdi yapılmalıdır: Türkiye'yi NATO'dan kovmak, Türkiye Büyükelçisini kovmak, Türkiye ile yıllık ticaret anlaşması yapılması, Artık Türkiye vatandaşları için vize yok, Türkiye'yi ve havayollarını boykot etmek, Shengen anlaşmasını iptal edip, sınır kontrolü ve güç politikasını yeniden gözden geçirmek" ifadelerine yer verdi.

Wilders'ın söz konusu açıklamaları Avrupa'da operasyona karşı yürütülen kara propagandanın bir parçası. Barış Pınarı Harekatı sonrasında Hollanda yönetimi, Türkiye'ye silah satışını durdurma kararı almıştı.

Haber Ara