Dolar

32,5646

Euro

34,7094

Altın

2.492,06

Bist

9.524,59

Irkçı Kurz hükümeti yıkıldı; Müslüman öğrencilere izin çıktı

Irkçı Sebastian Kurz hükümeti meclis tarafından düşürülmesinden sonra, Avusturya Eğitim Bakanlığı tüm eyaletlere yolladığı yazı ile Müslüman öğrencilerin dini bayramlarda okula gitmemelerine müsamaha gösterilmesini tavsiye etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-08 13:06:20

Irkçı Kurz hükümeti yıkıldı; Müslüman öğrencilere izin çıktı

buyuk_119

Avusturya'da Türkiye ve İslam karşıtı Başbakan Sebastian Kurz ve hükümetinin meclis tarafından düşürülmesinin ardından yeni kurulan Anayasa Mahkemesi Başkanı Dr. Brigitte Bierlein liderliğindeki seçim hükümeti yemin ederek göreve başlamasından sonra, Müslümanları sevindirecek bir karara imza attı.

Avusturya Eğitim Bakanlığı tüm eyaletlere yolladığı yazı ile Müslüman öğrencilerin dini bayramlarda okula gitmemelerine müsamaha gösterilmesini tavsiye etti.

Avusturya'da son yıllarda Müslümanlar aleyhinde bir çok yeni yasa çıkarılırken, siyasi partilerin Müslüman vatandaşlar üzerinden popülist siyaset yaptıkları gerçeği bir çok Müslüman vatandaşı adeta canından bezdirdi; ancak önceki gün itibariyle Avusturya gündemine düşen bir haber bir nebze de olsa yüreklere su serpti. 

havadis.at'ın haberine göre; Avusturya Eğitim Bakanlığı, bir elektronik posta ile ülkedeki dokuz farklı eyaletin okul müfettişliğine Müslüman öğrenciler ile alakalı bir yazı yolladı.

Söz konusu yazıda, eyalet okul müfettişliklerinin insiyatifinde olan özel ek tatil günleri çerçevesinde Müslüman öğrencilere kendi dini bayramlarında izin verilmesi tavsiye edildi.

Yazıda; ''Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ), 2019-2021 yıllarısı içerisinde İslam dininde bayram olarak kabul edilen Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Muharrem ayındaki Aşure gününü Bayram olarak tarafımıza bildirmiştir. Eyalet müfettişliğinin insiyatifinde olan ek tatil günleri kapsamında söz konusu bayramlarda Müslüman öğrencilere izin verilmesi Avusturya Eğitim Bakanlığı'nca tavsiye edilmektedir'' denildi. 

Ayrıca, Avusturya Eğitim Bakanlığı eyalet okul müfettişliklerinin söz konusu yazıyı okul idarelerine bildirmelerini ve gereğinin yapılmasını talep etti. 

Haber Ara