Dolar

32,5020

Euro

34,7689

Altın

2.491,95

Bist

9.524,59

Irkçı İsraillilerden askere saldırı!

Birkaç İsrailli genç, şehir parkında Arap sandıkları İsrailli askerlere saldırdı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-21 17:22:52

Irkçı İsraillilerden askere saldırı!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Kıdemli Golani ve Kafir birliklerinden olan iki askerin yanında bir kadın da vardı. Olay, cuma akşamı Hayfa yakınlarındaki İsrail yerleşimi olan Pardes Hanna-Karkur'da,bir şehir parkında meydana geldi.

BUNLAR ARAP!

İsrailli gençler ellerinde nargile ve diğer kesici aletlerle iki askere saldırdı. Askerler hafif yaralanırken, tedavi için hastaneye sevk edildiler. İki asker Channel 7'de olayı anlatırken ‘‘Bunlar Arap diye bağırdılar. Bize saldırırken Araplara hakaret içeren sözler kullandılar.'' şeklinde konuştu.

Ynet News, İsrail polisinin olaya ilişkin soruşturma açtığını bildirirken, saldırının sebebinin, askerlerin yanındaki kadının saldırganlardan birini önceden tanımasıyla ilişkili olabileceğini iddia etti.

Askerlerden birinin babası ‘‘Askerler tatile gidiyor ve sırf Araplara benzedikleri için suçlular tarafından saldırıya uğruyor. Bu rezilliktir. Onları linç ettiler, ölebilirlerdi. Nasıl bu kadar düştük? Arap olsalar dahi onlara zarar vermek doğru mu? Şoke olmuş durumdayız ve suçluların adalet karşısında hesap vermesini talep ediyoruz.''dedi.

Kaynak: Middle East Monitor

Haber Ara