Dolar

32,3643

Euro

34,9648

Altın

2.325,47

Bist

9.079,97

Irkçı gruba gülümseyerek meydan okudu

İngiltere'de ırkçıların eylemi sırasında çekilen bir fotoğraf, sembol oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-11 14:10:07

Irkçı gruba gülümseyerek meydan okudu

Safiye Khan isimli genç kadın, İslam karşıtlığı ve ırkçı-faşizmin İngiltere'deki en güçlü örgütü "İngiliz Savunma Birliği"ne (EDL) tek başına kafa tuttu.

Birliğin Birmingham kentinde düzenlediği gösteride, aniden ırkçıların arasında kalan Safiye Khan, İngiliz medyasına göre, "beklenmedik ve cesaret isteyen bir eylemin kahramanı" oldu.

Safiye Khan, Birmingham'deki merkez caminin önünde protesto gösterisi yapan ırkçıların tehditlerine aldırmadan; ırkçı, yabancı düşmanı ve islam karşıtı "İngiliz Savunma Birliği" örgütünün lideri Ian Crossland'in önünde duran ve ona sadece alaycı bir gülümseme ile bakan Safiye Khan, bu hareketiyle sembol oldu.

Safiye Khan, BBC'ye yaptığı açıklamada fotoğrafın çekildiği sırada etrafı bir grup erkek tarafından sarılan başörtülü arkadaşına yardım ettiğini söyledi. Khan, “Benim kentimde insanlara kabadayılık yapılmasından hoşlanmıyorum” ifadesini kullanarak, fotoğrafın bu kadar ilgi çekmesine şaşırdığını söyledi. Khan "Tek gördüğüm bağıra çağıra konuşan adamlardı" dedi.

20'den fazla erkeğin başörtülü bir kadının etrafını sardığını ve yardım etmek istediğini söyleyen Khan'ın o fotoğrafı, ünlü televizyon sunucusu Piers Morgan tarafından “haftanın fotoğrafı” ilan edild.

Morgan, “öfkeli ırkçıya Asyalı kadından neşeli ve küçümseyen bakış” yorumunda bulundu.

safiye,wbhw-B1gOk63G_45S9VVVA

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara