Dolar

32,4914

Euro

34,9056

Altın

2.440,14

Bist

9.716,77

Irkçı Alman partisi minareleri kaldırmak istiyor

Almanya'nın ırkçı partisi Almanya için Alternatif (AfD), Bavyera eyalet meclisinde minarelerin yasaklanmasını talep eden bir önerge verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-22 00:10:04

Irkçı Alman partisi minareleri kaldırmak istiyor

İslam karşıtı söylemlerle dikkat çeken AfD önergede "Bir camiye ait olmayan bir minarenin bir siyasi-dini sembol olmaktan öte bir anlamı olamaz ve bu nedenle temel haklar arasında yer alan dini vecibelerin yerine getirilmesi kapsamına girmez" denildi. Bunun ötesinde minarelerin "Hristiyanlık ögeleri içeren kültür varlıklarının korunması" kapsamında da değerlendirilemeyeceği belirtildi.

Diğer partilerden siyasetçiler bu önergeyi reddederek AfD'yi toplumda şidddete yol açacak bir ortam oluşturmakla suçladılar. Bu talebin yasal olarak dayanaktan yoksun olduğu ve anayasaya aykırı olduğu bildirildi. Önerge eyalet parlamentosunun ilgili komisyonuna yönlendirildi.

BAVYERA'DA 300 CAMİDE 6 MİNARE VAR

Sosyal Demokrat Partili milletvekili Arif Taşdelen Bavyera'da 300 civarında cami bulunduğunu ve bunlardan sadece altısında minare olduğunu söyledi.

IRKÇI PARTİ 2017 DE ANA MUHALEFET OLMUŞTU

2017 yılının Eylül ayındaki milletvekili genel seçimlerinde yüzde 12,6'lık oy oranına ulaşarak 94 milletvekili çıkaran Almanya için Alternatif (AfD) parlamentoyla ana muhalefet partisi olarak tanıştı.

AfD İÇERİSİNDEN İLGİNÇ AYRILIK

Öte yandan ırkçı parti AfD geçtiğimiz günlerde farklı bir haberle gündeme gelmişti. Partiden ayrıldığını belirten bazı siyasetçiler, 'Yeni Almanlar' adlı bir dernek kurduklarını belirterek “Müslümanlara kapımız açık” açıklamasında bulunmuştu.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1058915_1

Haber Ara