Dolar

32,5945

Euro

34,7862

Altın

2.498,02

Bist

9.461,25

İranlı vekiller, Ruhani’den hesap sormak için harekete geçti

İran parlamentosundaki 100'den fazla milletvekili, Cuma günü Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi çeşitli dosyalardan sorumlu tutmak için bir taslak karar imzaladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-05 10:44:17

İranlı vekiller, Ruhani’den hesap sormak için harekete geçti

ABD yaptırımları ve korona salgını nedeniyle zor günler geçiren İran, şimdi de siyasi krizle karşı karşıya.

İran parlamentosundaki 100'den fazla milletvekili Cuma günü Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi çeşitli dosyalardan sorumlu tutmak için bir taslak karar imzaladı.

Fars haber ajansı, İran Cumhurbaşkanı'nın hesap verebilirlik projesinin, doların yüksek fiyatına ve emlak ve araba fiyatlarındaki artışa ek olarak nükleer anlaşmayı imzalamada hata olarak gördüklerini içerdiğini bildirdi.

Ajans, hesap verebilirlik faturasını imzalayan milletvekillerinin sayısının 120'ye ulaştığını, sayının bunun için gereken yeter sayıyı aştığını söyledi.

Geçen ayın sonundan bu yana, parlamento üyeleri, boğucu ABD yaptırımları ışığında ülkenin şu anda yaşadığı ekonomik krizi çözmek için hiçbir plan sunulmaması halinde, Ruhani'yi parlamentoya karşı sorumlu tutmak için bir proje hazırladıklarını açıkladılar.

İran riyali, ABD yaptırımları, korona pandemisi ve IAEA Yönetim Kurulu'nun son kararı nedeniyle, gayri resmi piyasada dolar karşısında en düşük seviyelerine ulaştı.

Haber Ara