Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İranlı Tuğgeneral, Suriye'de öldürüldü

İran Devrim Muhafızları Komutanlığına mensup Tuğgeneral Cevad Durbin'in Suriye'nin Hantuman bölgesinde öldürüldüğü bildirildi. Çatışmalarda 13 İran askeri daha hayatını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-09 13:17:41

İranlı Tuğgeneral, Suriye'de öldürüldü

İran'ın ulusal ve yerel medyasına yansıyan bilgilere göre, Suriye'nin Halep kentine bağlı Hantuman bölgesinde cuma günü yaşanan çatışmalarda Tuğgeneral Durbin'in de aralarında olduğu 14 asker hayatını kaybetti.

Haberlerde, Albay Rahim Kabili, Binbaşı Muhammed Balbasi'nin de Hantuman bölgesinde hayatını kaybedenler arasında oldukları bilgisi yer aldı.

Hantuman'da hayatını kaybeden rütbeleri belirtilmeyen askerlerin isimleri ise İran medyasına şu şekilde yansıdı: Ali Cemşidi, Rıza Hacızade, Seyyid Hasan Recayifer, Seyyid Rıza Tahir, Seyyid Cevad Esedi, Said Kemali, Muhammed Dadmehr, Ali Rıza Berberi, Ali Abidini, Hüseyin Müştaki, Habibullah Kanberi.

13 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye'nin kuzeyinde Halep kentine bağlı Hantuman bölgesinde cuma günü Devrim Muhafızları birlikleri ile Fetih Ordusu arasında çatışma çıkmıştı. Olayın ardından Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, 13 askerin öldüğü 21 askerin ise yaralandığı bilgisi verilmişti. İran'daki bazı haber siteleri ise çatışma sonrasında hayatını kaybeden askerlerin sayısının 20 ila 50 arasında olduğunu iddia etmişti.

Haber Ara