Dolar

32,3327

Euro

35,2050

Altın

2.245,98

Bist

8.718,11

İranlı komutandan ABD'ye: Can güvenliğiniz için körfezde sorumlu davranın

İran Silahlı Kuvvetlerine bağlı Hatemul Enbiya Merkez Karargahı Komutanı Gulam Ali Reşid, 6 ay aradan sonra Basra Körfezi'ne uçak gemisi gönderen ABD'ye 'kendi askerlerinin can güvenliği için sorumlu davranması' uyarısında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-22 17:36:00

İranlı komutandan ABD'ye: Can güvenliğiniz için körfezde sorumlu davranın

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, Reşid, Simnan eyaletinde 416 bin kilometrekarelik bir alanda düzenlenen geniş çaplı hava savunma tatbikatı sırasında değerlendirmelerde bulundu.

"KENDİ ASKERLERİNİN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN..."

Basra Körfezi'ne 6 ay aradan sonra uçak gemisi gönderen ABD'ye "bölgede yanlış adımlar atmaktan kaçınması" çağrısı yapan Reşid, "Bu tatbikat meydanından, başta ABD olmak üzere İran düşmanlarına uyarıda bulunuyoruz. ABD hükümeti, bölgede ve özellikle Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda Amerikan askerlerinin can güvenliği için sorumlu davranmalıdır" dedi.

İRAN SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN EN ÜST DÜZEY BİRİMİ

Hatemul Enbiya Merkez Karargahı, Devrim Muhafızları Ordusu ile İran ordusunun operasyonlarını koordine eden İran Silahlı Kuvvetlerindeki en üst düzeydeki birim olarak biliniyor.

ABD'NİN BÖLGEYE GÖNDERDİĞİ UÇAK GEMİSİ

ABD'ye ait USS Abraham Lincoln uçak gemisi, kısa süre önce Beyaz Saray'ın talimatıyla 6 ay sonra ilk kez Basra Körfezi'ne hareket etmişti.

46949331251_a3de9bbc13_b
USS Abraham Lincoln

İRAN TATBİKAT BAŞLATTI

İran, bugün Simnan eyaletinde 416 bin kilometrekarelik alanı kapsayan geniş çaplı hava savunma tatbikatı başlatmıştı.

 

Haber Ara