Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.291,91

Bist

8.982,75

İranlı General Safevi: ABD savaş gemilerini birkaç saat içerisinde yok edebiliriz

İran Dini Liderinin Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, ABD'ye ait savaş gemilerini Basra Körfezi'nde birkaç saat içerisinde yok edebileceklerini söyledi

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-02 19:43:17

İranlı General Safevi: ABD savaş gemilerini birkaç saat içerisinde yok edebiliriz

2019'da bir suikast sonucu öldürülen İranlı general Kasım Süleymani ve Heşdi Şabi yöneticisi Ebu Mehdi Mühendis'in ölüm yıl dönümü yaklaşırken İranlı yetkililer ABD'ye sert mesajlar vermeye devam ediyor.

İran Dini Liderinin Yüksek Askeri Danışmanı Yahya Rahim Safevi İran devlet televizyonuna yaptığı konuşmada, Irak'ta devam eden askeri hareketliliğe değinerek, "Askeri anlamda her türlü senaryoya hazırız. Savaş peşinde değiliz ve savaşı başlatan taraf biz olmayacağız. Eğer İran'a bir saldırı olursa bunun cevabını kesinlikle veririz" ifadelerini kullandı.

"ABD kuvvetlerinin tüm zayıf noktalarını takip ediyoruz"

Bölgedeki ABD üslerinin ve askeri hareketliliğin izlendiğini belirten Safevi, "Birliklerimiz Körfezden Hint Okyanusu'na ve Umman Denizine kadar tüm askeri hareketliliği takip etmekteler. Bölgedeki ABD üsleri radarımızda ve ABD kuvvetlerinin tüm zayıf noktalarını tespit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Safevi, İran ordusunun tüm senaryolara hazırlıklı olduğunu belirterek, "İran, ABD'ye ait savaş gemilerimi Basra Körfezi'nde birkaç saat içerisinde yok edebilecek güçtedir" dedi.

“Eğer savaş olursa Arap ülkeleri bundan zarar görür"

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacı Zade ise, Lübnan medyasına verdiği demeçte, bölge ülkelerini ABD ve İsrail ile işbirliği konusunda uyararak, "ABD ve İsrail ile olası bir savaş durumda hiç bir ABD üssünü ayırt etmeden hedef alırız. Bu durumdan en çok zarar gören Arap ülkeleri olur" dedi.

Ne olmuştu?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara