Dolar

32,5327

Euro

34,8642

Altın

2.475,33

Bist

9.530,47

İranlı eski diplomat Emir Musevi: Bazı IŞİD'li esirler Esed rejimi ordusuna katıldı

İranlı eski diplomat Emir Musevi, esir alınan bazı IŞİD'lilerin 'hatalarını anlayınca' rejim güçlerine katılarak, Deyrizor operasyonunda yer aldıklarını söyledi. Musevi, Kasım Süleymani konusunda da açıklamalarda bulundu ve Süleymani'nin, Suudi Arabistan'a karşı ılımlı olduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-09 07:50:03

İranlı eski diplomat Emir Musevi: Bazı IŞİD'li esirler Esed rejimi ordusuna katıldı

Emir Musevi, ABD saldırısında hayatını kaybeden İranlı general Kasım Süleymani'yle ilgili bilinmeyenleri Lübnan'ın el-Meyadin televizyonuna anlattı.

Musevi, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in, Devrim Muhafızları Ordusu ile bölgede İran adına savaşan güçlere, IŞİD militanı dahi olsalar kendilerine karşı savaşan güçleri öldürmemelerini; bunun yerine esir alarak "ıslah etmelerini" tavsiye ettiğini aktardı.

"HATALARINI ANLAYIP, ESED REJİMİ SAFLARINA KATILDILAR"

Bu tavsiyenin, Suriye'deki bazı IŞİD'li esirlerin rejim saflarına katılmalarına vesile olduğunu anlatan Musevi, şunları kaydetti:

"Suriyeli gençlerden oluşan bazı IŞİD'li esirler, hatalarını anlayınca günahlarına kefaret olması için Suriye ordusunun saflarında Deyrizor'un kurtarılmasında yer aldı. Hata yaptıklarını anladıkları için bu noktaya geldiler. (Suriye rejimi) bu güçlerden Suriye topraklarını kurtarmak için istifade etti ve (IŞİD'li esirler) diğer tekfirci güçleri yendi."

KASIM SÜLEYMANİ SUUDİ ARABİSTAN HAKKINDA ILIMLI GÖRÜŞLERE SAHİPTİ

Süleymani'nin, İran'ın bölgesel konularda sık sık karşı karşıya geldiği Suudi Arabistan hakkında ılımlı görüşlere sahip olduğunu belirten Musevi, "O, her zaman Suudilere yardımcı olmamız gerektiğini söylerdi. Çünkü Suudilerin hem kendilerine hem de bölgeye zarara neden olan tehlikeli yanılsamalara sahip olduğunu anlatırdı. (Süleymani) Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ya da Bahreyn'den gelen güvenlik yetkilileriyle iletişim kurmayı ve onların görüşlerini dinlemeyi severdi" dedi.

Öte yandan Musevi, Kasım Süleymani'nin Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün Komutanı olduğu dönem içerisinde Latin Amerika ve iki Avrupa ülkesine önemli ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade etti.

 

Haber Ara