Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İran Yahudileri dini lideri: ABD barış ve huzur istemiyor

İran Yahudileri dini lideri Haham Yunes Hemami Lalezar, Amerika'nın barış ve huzurdan yana olmadığını belirterek, “Eğer dünyada adalete dayalı bir sistem olsaydı İran aleyhindeki yaptırımların Amerika aleyhinde olması gerekirdi, çünkü ABD nükleer anlaşmayı çiğnemiştir” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-23 15:34:55

İran Yahudileri dini lideri: ABD barış ve huzur istemiyor

İran Yahudileri dini lideri Haham Yunes Hemami Lalezar, Amerika'nın barış ve huzurdan yana olmadığını belirterek, “Eğer dünyada adalete dayalı bir sistem olsaydı İran aleyhindeki yaptırımların Amerika aleyhinde olması gerekirdi, çünkü ABD nükleer anlaşmayı çiğnemiştir” dedi.

Haham Yunes Hemami Lalezar, ABNA muhabirine yaptığı açıklamada, Amerika'nın barış ve huzurdan yana olmadığını söyledi. 

Amerika'nın İran aleyhindeki zalimce ve adaletsiz yaptırımlarının 'İran toplumunu hedef aldığını belirten Haham Lelazer, zira bu yaptırımların hastaları da hedef aldığı bunun en bariz örneğinin İran'a yönelik ilaç satımının ABD tarafından başka ülkelere baskı yapılarak engellenmesi olduğunu' gösterdiğini dikkat çekti.

Haham Yunes Hemami Lalezar, Amerika'nın altına imza attığı  nükleer anlaşmadan çıkarak uluslararası bir anlaşmayı çiğnediğine de işaretle, ''baskı altında görüşme olmaz ve Amerika'nın  sürdürmekte olduğu ve seçtiği yolun sonu yok' dedi.

İran Yahudileri dini lideri Lalezar, 'İran'ın nükleer anlaşma çerçevesinde kendi hakkını savunduğunu ama Amerika'nın terörizm ve iktisadi savaşla İran'a çok yönlü baskı yaptığını söyledi.

Haber Ara