Dolar

32,5900

Euro

34,7905

Altın

2.406,21

Bist

9.645,02

İran ve Rusya yeni bir ittifak istiyor

İran dini lideri Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye konusunda İran ile Rusya arasında yeni bir ittifak sürecine ihtiyacın olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-12 11:41:58

İran ve Rusya yeni bir ittifak istiyor

Dünya Bülteni'ndeki habere göre; Suriye'de yaşanan gelişmlerle ilgili Moskova'ya giden, İran dini lideri Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye'nin asıl müttefiklerinin İran ve Rusya olduğunu vurgulayarak, yeni bir diplomatik sürece ihtiyaç olduğunu belirtti.

İranlı kaynakların haberine göre, toplantı sonrası İran ve Rusya arasındaki stratejik ilişkilerin büyük önem taşıdığını dile getiren Velayeti, "Bölgede güven ve istikrarın sağlanması konusuda Tahran-Moskova işbirliği çok önemlidir. Bu işbirliğinin önemi her geçen gün daha da iyi anlaşılır" dedi. İran ve Rusya'nın Suriye krizinde koordineli olduğunu belirten Velayeti, “İran ve Rusya, Suriye'nin asıl müttefikleridir. Suriye ordusunun ulaştığı zaferlerde İran ve Rusya'nın etkin rolleri vardır” ifadesini kullandı.

Bölgedeki son gelişmeleri de değerlendiren Velayeti, "Bazı ülkeler Suriye rejiminin düşmanlarına yardım ediyor. Suriye krizinin çözümü için yapılan görüşmeler bu ülke halkı ve devletinin düşünce ve görüşü doğrultusunda olmalıdır” diye konuştu.

Haber Ara