Dolar

32,5040

Euro

34,6557

Altın

2.478,43

Bist

9.604,29

İran ve Çin'den askeri işbirliği

İran'ın davetlisi olarak üç gündür Tahran'da bulunan Çinli üst düzey heyet, dün İran ile askeri işbirliği konusunda bir anlaşma imzaladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-15 16:59:49

İran ve Çin'den askeri işbirliği

İran silahlı kuvvetleri Başkanı Baqeri yaptığı açıklamada, "Bu anlaşma sayesinde Çin ile stratejik ilişkiler geliştirmek ve Çin ile ortak askeri tatbikatlar yapmak istiyorum" dedi.

Anlaşma, iki taraf arasında pazartesi günü İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehqan ve Çinli mevkidaşı General Chang Wanquan tarafından Tahran'da imzalandı.

Dehlan toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "İran'ın Çin ile uzun vadeli savunma-askeri ilişkilerinin ve işbirliğinin geliştirilmesi, İran'ın savunma diplomasisinin önceliklerinin başında yer almaktadır," dedi.

İki ülkenin savunma askeri işbirliğinin, bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliği güvence altına alacağını da sözlerine ekledi.

Dehgan, "Bugün, yabancı ülkelerin Ortadoğu'daki ülkelerin ulusal egemenliklerine karışması sonucu Ortadoğu kriz ve güvensizlik bölgesi haline geldi" dedi.

Dehqan, iki ülke arasındaki karşılıklı ziyaret ve personel eğitimi konusunda işbirliğini müzakere etmek üzere Mayıs 2014'te Çin'e seyahat etmişti.

Haber Ara