Dolar

32,3844

Euro

35,0654

Altın

2.325,92

Bist

9.079,97

İran: Türkiye ile Suriye arasında arabulucu olmaya hazırız

New York, IRNA- İran’ın BM Daimi Temsilcisi Mecit Tahti Revançi, İran’ın, İdlib ile ilgili Türkiye ve Suriye arasındaki ihtilafları çözmeye yardımcı olmaya hazır olduğunu belirtti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-08 16:08:29

İran: Türkiye ile Suriye arasında arabulucu olmaya hazırız

New York, IRNA- İran'ın BM Daimi Temsilcisi Mecit Tahti Revançi, İran'ın, İdlib ile ilgili Türkiye ve Suriye arasındaki ihtilafları çözmeye yardımcı olmaya hazır olduğunu belirtti.

BM Güvenlik Konseyinde Idlib konulu oturumda konuşan Tahti Revançi, terörizmle mücadeleye vurgu yaparak, ‘'İran Astana Sürecinin garantör ülkesi olarak Idlib ile ilgili Türkiye ve Suriye arasındaki ihtilafın çözümüne yardımcı olmaya hazırdır. ‘' dedi.

Idlib durumunun vahim olduğunu ve krizin kontrolden çıkmaması için çaba sarf edilmesi gerektiğini ifade eden Tahti Revançi, teröristlerle mücadelenin sürmesi fakat sivillerin hayatın koruması gerektiğini söyledi.

Idlib ile ilgili Soçi mutabakatının uygulanmasını isteyen Tahti Revançi, bu krizin siyasi yollarla çözüleceğinden emin olunması gerektiğini aynı anda teröristlerin fırsattan yararlanarak durumlarını güçlendirmeye izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Idlib konusunun sadece siyasi yolla çözüleceğini ifade eden Tahti Revançi, Suriye'nin egemenlik, toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ve birliğine saygı duyulmasının gerekli olduğunu söyledi.

Bu arada Reuters haber ajansı İran Dışişleri Bakanlığı'nın "Türkiye ile Suriye arasındaki sorunların çözümü için arabuluculuk yapmaya hazırız" dediğini aktardı.

Haberde ayrıca Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen ile Tahran'da bir araya geldiği, görüşmede Suriye'deki siyasi süreç ve son gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Zarif, Suriye'deki krizin sadece siyasi yollarla çözülebileceğini ifade ederken, Geir O. Pedersen ise Zarif'in yanı sıra İranlı diğer diplomatlarla da Suriye'deki gelişmeleri değerlenirdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara