Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İran: Trump Ruhani'den 8 kez görüşme talep etti

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmud Vaizi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle görüşmek için 8 kez talepte bulunduğunu ancak reddedildiğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-19 13:13:46

İran: Trump Ruhani'den 8 kez görüşme talep etti

İran'ın yarı resmi haber ajansı Mehr'e göre, bugünkü bakanlar kurulu vesilesiyle gazetecilerin sorularını yanıtlayan İran Cumhurbaşkanı Danışmanı Mahmud Vaizi, "Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, eylülde New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katıldığı zaman, Trump, 8 kez Ruhani ile görüşme talebinde bulundu'' dedi.

''Fakat Ruhani bu talepleri kabul etmedi" diye devam eden Vaizi, ABD'yle ilişkiler konusunda şeffaf bir politika ve açık bir pozisyona sahip olduklarını belirtti.

'TRUMP, İRAN'IN KUZEY KORE'DEN FARKLI OLDUĞUNU BİLMELİ'

İran Cumhurbaşkanı Danışmanı, "Buradaki sistemin ve İran halkının özelliği, baskılara boyun eğmemesidir. Trump, İran ile halkının, Kuzey Kore ile halkından farklı olduğunu bilmelidir" dedi.

'ABD HAZİNE BAKANLIĞINDA PSİKOLOJİK SAVAŞ ODASI'

"Hazine Bakanlığı'nda, İran'a karşı psikolojik savaş odası kurduklarına şüphemiz yok, ancak biz burada çok yönlü bir ulustan bahsediyoruz" vurgusu yapan Vaizi, "ABD 40 yıldır İran'ı onun İslami ilkelerini ve bağımsızlığını tehdit ediyor, çünkü ABD geçmişte, İran'ın kaynaklarını kontrol ediyordu" değerlendirmesinde bulundu.

Trump ile diğerleri arasındaki başlıca farkın, onun politikacı olmamasından kaynaklandığını dile getiren Vaizi, "Halkımızın, hükümetten bazı talepleri olabilir, ancak eğer ABD onlar için karar vermeye kalkarsa, doğal olarak, ABD'nin etkisinden bağımsız şekilde kendi kararlarını verecekler" dedi.

RUHANİ EKONOMİ KURMAYLARINI DEĞİŞTİRİYOR

Ruhani'nin ekonomi kurmayları başta olmak üzere kabinede değişiklik yapmaya hazırlandığını da duyuran Vaizi, kabinede kaç bakanın değişeceğinin henüz belli olmadığını aktararak "Cumhurbaşkanı, kabinede değişikliğe gitmek için çeşitli isimler üzerinde çalışıyor'' dedi.

Haber Ara