Dolar

32,4701

Euro

34,8172

Altın

2.478,21

Bist

9.530,47

İran: Trump’ın kararları, Ortadoğu'da yeni krizlere yol açacak

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kasımi, ABD Başkanı'nın Golan Tepeleriyle ilgili açıklamasına tepki gösterek, ‘’Trump’ın şahsi kararları hassas Ortadoğu bölgesini yeni krizlere itecektir‘’ dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-22 12:51:49

İran: Trump’ın kararları, Ortadoğu'da yeni krizlere yol açacak


İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepelerinin İsrail tarafından işgalini tanıyacağı yönündeki sözleri ile ilgili, ‘'Trump'ın şahsi ve ani kararları hassas Ortadoğu bölgesini sürekli ve yeni krizlere itecektir ‘' dedi.

KASIMİ: TRUMP'IN SÖZLERİNİ KINIYORUZ

Kasımi, Trump'ın sözlerini şiddetle kınayarak, ‘'Siyonist rejim işgalci bir rejim olarak Arap ve İslam topraklarının hiç birine egemenlik hakkı yoktur ve bu işgaller ve saldırıları bir an evvel son bulmalı, Golan da BMGK kararları ve BM görüşleri doğrultusunda Suriye'nin işgal edilmiş bir bölgesidir ve işgalin sonlanmasından başka bir yol bu bölge için düşünülemez. ‘' dedi.

Toprak işgallerinin ve saldırıların mahkum olduğunu ifade eden Kasımi, ABD Başkanının müdahaleci kararının Golan tepelerinin Suriye'ye ait olması gerçeğini değiştirmediğini bilakis Amerika ve Siyonist rejim karşısında direniş yolunun doğruluğunu gösterdiğini belirtti.

‘TRUMP'IN POLİTİKALARI BÖLGEDE
YENİ KRİZLERE YOL AÇACAKTIR'

Trump'ın BMGK kararları ve uluslararası kurallara ve yasalara karşı tutumuna değinen Kasımi, ‘'Trump'ın şahsi ve ani kararları Amerika'nın gerçek politikalarından bir perde daha göstermektedir. Bu politikalar tüm bölge için tehlikelidir ve hassas Ortadoğu bölgesini sürekli ve yeni krizlere itecektir.'' dedi.

Haber Ara