Dolar

32,5743

Euro

35,0169

Altın

2.428,43

Bist

9.722,09

İran: Tahran'da tarihi saldırıyı engelledik

İran Milli Güvenlik Yüksek Şurası Sekreteri Ali Şemhani, Tahran'a yönelik tarihi olarak nitelendirdiği bir saldırıyı engellediklerini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-20 12:41:41

İran: Tahran'da tarihi saldırıyı engelledik

İran Milli Güvenlik Yüksek Şurası Sekreteri Ali Şemhani, dün akşam Tahran'da yaptığı bir konuşmada; 'teröristlerin' Ramazan ayında başkent Tahran'da yapmayı planladığı intihar saldırılarının önlendiğini söyledi.

Tesnim Haber Ajansı'nın haberine göre, Şemhani, bu saldırıyı yapmak isteyen 'teröristlerin' tutuklandığını vurgulayarak İran'ın neresinde olsa her türlü sinsi planların karşısını çok sert bir şekilde alacağız dedi.

AÇIKLAMADAN SONRA BİLDİRİ

Bu açıklamalardan sonra bu sabah İran İstihbarat Bakanlığı, önemli bir bildiri yayınladı.

Bildiride; ''tekfirci terörist'' grupların Ramazan Ayında Taran ve birkaç ilde yapmayı planladığı intihar saldırıları etkisiz hale getirilmiştir. ''Teröristler'' tutuklanmış patlamaya hazır birkaç bomba ve çok büyük hacimde patlayıcı maddeler ele geçirilmiştir.

Bildirinin devamında; ülke içinde ve dışında istihbarat güçlerimizin araştırmaları devam ediyor ve tutuklu 'teröristler' sorgulanıyor. Yeni bilgiler elde edildikçe onurlu İran halkına aktarılacaktır bilgisi verildi.

Bildirinin sonunda; kadir gecelerinde İran halkından dualarında İran İstihbaratının da unutulmaması, istihbarat görevlileri için de dua edilmesi istenildi.

Haber Ara