Dolar

32,3289

Euro

35,0645

Altın

2.300,82

Bist

9.042,15

İran Suriye'yi karadan vuracak iddiası

Reuters haber ajansının Lübnanlı kaynaklarına dayandırdığı iddiaya göre, Lübnan Hizbullah'ı, İranlı askerler ve Suriye ordusunun ülkenin kuzeyine kara harekatı yapacağını açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-01 17:41:06

İran Suriye'yi karadan vuracak iddiası

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Ajansın operasyonla ilgili bilgi sahibi olduğunu söylediği bir kaynak, "Rus hava saldırılara yakın gelecekte Suriye ordusu ve müttefiklerinin kara gücü eşlik edecek" dedi.

Kaynaklar, operasyonun amacının muhaliflerin ele geçirdiği toprakların kontrolünün yeniden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimine verilmesi olduğunu ifade etti.

Diğer yandan Rusya'nın da Suriye'deki operasyonunun ikinci gününde Suriye'nin kuzey batısındaki İdlib kentinde hava saldırıları gerçekleştirildiği bildiriliyor. Savaş uçaklarının hedefinde İdlib'te Nusra Cephesi'ni de içinde barındıran Fetih Ordusu mevzileri olduğu belirtildi.

Lübnan'da yayın yapan ve Suriye'deki Beşar Esad yönetimine yakınlığıyla bilinen Mayadeen televizyon kanalı, Hatay sınırı yakınlarındaki Cisr eş Şugur bölgesinin bu Sabah Rus jetleri tarafından hedef alındığını aktardı.

Haberde, Fetih Ordusu'na yönelik yaklaşık 30 hava saldırısı gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

Haber Ara