Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İran: Suriye’ye asker göndermeye hazırız

Alaaddin Burucerdi, Şam’ın talep etmesi durumunda Suriye’ye asker gönderebileceklerini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 16:38:49

İran: Suriye’ye asker göndermeye hazırız

Ajansların haberine göre, İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi Suriye Sevlet Başkanı Beşar Esed'le görüşmesinden sonra yaptığı basın toplantısında, Irak ve Suriye'ye askeri danışmanlık konusunda destek verdiklerini hatırlatarak “Bu ülkelerden başka bir talep gelirse bunu değerlendirip karar vereceğiz. Terörle mücadelede ciddiyiz” dedi.

Burucerdi, Rusya'nın operasyonlarına atıfta bulunarak “Suriye'de siyasi çözüm amaçlı askeri operasyonların devam ettiğini söyledi. İranlı yetkili, ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye'deki operasyonlarının ise milyarlarca dolar harcanmasına rağmen başarısız olduğunu belirtti.

'İRAN'IN VE RUSYA'NIN DESTEĞİ ÖNEMLİ'

Suriye lideri Esed da, Burucerdi ile görüşmesinde başta İran ve Ruysa olmak üzere dost ülkelerin terörle mücadeleye ve Suriye'de istikrara yaptıkları katkıların tüm bölge halkları açısından çok değerli olduğunu söyledi.

Rusya'nın iki hafta önce ülkede başlattığı hava operasyonlarının ardından Suriye ordusu da Halep, Humus, Hama ve Şam kırsalında geniş çaplı kara operasyonları düzenlemeye başlamıştı. İran'ın da Suriye'ye gönderdiği askerlerle kara operasyonlarına destek verdiği iddia edilmişti.

Ancak İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün es-Sefir gazetesine yaptığı açıklamada Suriye ordusuna desteklerinin askeri danışman düzeyinde olduğunu belirterek Suriye'ye kara birlikleri gönderdiklerine dair haberleri yalanlamıştı.

Haber Ara