Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İran ''ortak operasyon'' söylemini yalanladı

İran silahlı kuvvetleri sözcüsü Abdülfazıl Şekerci, Türkiye'nin İran ile ortak operasyon yapmadığını açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-21 09:58:05

İran ''ortak operasyon'' söylemini yalanladı

Tasnim haber ajansında yer alan habere göre Şekerci, "İran silahlı kuvvetlerinin sınır bölgesinde Türk ordusuyla ortak bir operasyonu olmadı" dedi.

İçişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada İranlı ve Türk yetkililerin hafta başında iki ülkenin sınır hattında PKK'ya karşı 'eşzamanlı ve koordineli' başlatılan ortak operasyon hakkında telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini ve operasyonun bir süre daha devam etmesinin kararlaştırıldığını belirtmişti.

İran Güvenlik ve İntizami İşlerden Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, dün yaptığı açıklamada, Türkiye ile ortak operasyon düzenleme kararına bağlı olduklarını kaydederek, iki ülke içinde sınır güvenliğinin önemli olduğunu ve ikili ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini söylemişti.

DAHA ÖNCE DE YALANLAMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin PKK'ya karşı İran ile ortak operasyon düzenlediğini açıklamış, İran ordusundan bir kaynak ise bu haberi yalanlamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili, "Uzun zamandır İran-Türkiye sınırında… Bunlara karşı ortak operasyon, ortak eylemi konuştuk. Hamdolsun bu gece yapıldı. Daha önce de yapıldı ama bu daha kapsamlı bir şey oldu. Bunu devam ettirecekler" demişti.

FARS HABER AJANSİ İSE DOĞRULADI

Fars haber ajansının haberine göre, Türkiye İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ile görüşen İran İçişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, terör örgütleri ve uyuşturucu madde ve organize suç çeteleri ile mücadelede ikili işbirliğinin önemini vurgulamıştı.

İki yetkili iki komşu ülkenin tüm alanlarda işbirliğini sürdürmelerine vurgu yapmıştı.

İçişleri Bakanı Yardımcısı Zülfikari görüşmede bundan önceki anlaşmalara ve iki ülkenin topraklarını güvensizliğe sürüklemeye çalışan terör örgütlerine karşı eşzamanlı operasyon yapılmasına vurgu yaparak, Türkiye tarafının bu işbirliğinden memnuniyetini olumlu değerlendiklerini ifade etmişti

Haber Ara