Dolar

32,5967

Euro

34,8303

Altın

2.503,68

Bist

9.460,67

İran: Kürtlerin bulunduğu ülkeler bölünemez!

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı, İran, Türkiye, Suriye ve Irak'ta yaşayan Kürtler hakkında açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-16 11:12:07

İran: Kürtlerin bulunduğu ülkeler bölünemez!

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari yaptığı açıklamda "Kürtlerin bulunduğu ülkelerin bölünmesi kabul edilemez" dedi.

K24'ün haberine göre; Ensari "İran Kürtlerin yaşadığı ülkelerin bölünmesine karşı, varolan sınırların değiştirilmeye çalışılması kabul edilemez" ifadesini kullandı.

İran olarak tüm parçalardaki Kürtler için iki noktayı göz önünde bulundurdularını söyleyen Cabiri "Birincisi, tüm parçalardaki Kürtler vatandaşlık haklarına sahip olmalı; İkincisi de, bölgedeki hiç bir sınırın değiştirilemesini kabul etmiyoruz, Kürtler ile ilişkimiz bu temelde gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.

Cabiri konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Bölgedeki Kürtlerin ülkeleri var, kendi ülkelerinin vatandaşıdırlar. Bu ülkelerde tüm vatandaşlık haklarına sahip olmalılar. İran'daki Kürler, İran'ın en kadim halkıdır. Kürt dili İran'ın kadim ve tarihi bir dilidir, Kürtler ile diğer İranlılar arasında hiç bir fark yok. Bize göre İran ve diğer ülkedeki Kürtlerin vatandaşlık hakları bu çerçevede olmalı. Şüphesiz ki Suriye'nin geleceğini Suriye halkı şekillendirecek, ancak Kürtlerin tüm vatandaşlık hakları Suriye'nin bölünmez bütünlüğü çerçevesinde olmalıdır."

Haber Ara