Dolar

32,6082

Euro

34,7798

Altın

2.506,53

Bist

9.524,59

İran Japonya'dan ABD yaptırımları için yardım istedi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Japonya'dan koronavirüsle mücadeleyi zorlaştırdığı için ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının kaldırılması konusunda yardım istedi. Ayrıca Japonya, virüsle mücadele kapsamında İran'a 23,4 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-20 14:29:12

İran Japonya'dan ABD yaptırımları için yardım istedi

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Japon mevkidaşı Motegi Toşimitsu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Japonya'ya ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımların kaldırılması için çabalarını hızlandırma çağrısında bulunan Zarif, "ABD yaptırımları, İran'da koronavirüs salgınını durdurmak için gerekli tıbbi malzeme ve ilaç tedarikine engel oluşturuyor. Japon hükümetini, ABD'nin tek taraflı ve yasa dışı yaptırımlarının kaldırılması doğrultusundaki çabalarını hızlandırmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Zarif, Japonya'nın virüsle mücadele için İran'a yaptığı yardımlar nedeniyle de memnuniyetini dile getirdi.

Japonya Dışişleri Bakanı Toşimitsu ise salgınla mücadele eden İran'a ülkesinin yaptığı yardımların devam edeceğini belirterek, "Japonya, nakdi yardımların yanı sıra Kovid-19 hastalarına yardım için ilaç bağışında da bulunacak" dedi.

JAPONYA'DAN İRAN'A 23 MİLYON DOLARLIK YARDIM

Japonya, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye destek için İran'a 23,4 milyon dolar yardımda bulunacak.

Japonya'nın Tahran Büyükelçisi Mitsugu Saito, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Japonya hükümeti, koronavirüsle mücadeleye destek için İran'a yaklaşık 23,4 milyon dolar mali yardımda bulunma kararı aldı" ifadelerini kullandı.

Japon Büyükelçi, İran halkının şu ana kadar 1433 kişinin ölümüne yol açan salgın krizinden en kısa zamanda çıkması dileğinde bulundu.

İRAN'A HANGİ ÜLKELER YARDIM ETTİ?

İran'a şu ana kadar Çin, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, bazı Avrupa ülkeleri ve Japonya'dan yardımlar gönderildi.

İRAN'DA ÖLÜ VE ENFEKTE SAYISI

İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, bugün yaptığı açıklamada, ülkede koronavirüs nedeniyle 1433 kişinin hayatını kaybettiğini, vaka sayısının da 19 bin 644'e ulaştığını belirtti.

Reisi, şu ana kadar virüs nedeniyle tedavi gören 6 bin 745 kişinin de iyileşerek hastanelerden taburcu edildiği bilgisini verdi. 

Haber Ara