Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

İran'ın stratejisi, Siyonist rejimi ortadan kaldıracak

En rütbeli Devrim Muhafızlarından General Hüseyin Salami, İran'ın stratejisinin, Siyonist rejimi Ortadoğu’nun siyasi haritasından silmek olduğunu İran Devlet Televizyon kanalında açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-28 16:16:58

İran'ın stratejisi, Siyonist rejimi ortadan kaldıracak

TIMETURK | ÇEVİRİ

En rütbeli Devrim Muhafızlarından General Hüseyin Salami, İran'ın stratejisinin, Siyonist rejimi Ortadoğu'nun siyasi haritasından silmek olduğunu İran Devlet Televizyon kanalında açıkladı.

Hüseyin Salami gazetecilere verdiği demeçte, İsrail'in savaş ilan etmesi durumunda, İsrail'in ortadan kaldırılacağına ve işgal altındaki bölgelerin de özgür kalacağına dair teminat verdi. Salami verdiği demeçte, İsrailliler'in Filistin'de cesetlerini gömmek için bir mezarlığa bile sahip olmayacaklarının altını çizdi.

İran'ın stratejisinin, Siyonist rejimi siyasi haritadan silmek ve İsrailliler'in katliamlarına son vermek olduğunu özellikle belirtti.

İran, Suriye savaşı sırasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'e, askeri danışmanlar ve Devrim Muhafızlarının dış operasyonlarından sorumlu seçkin bir birim olan Al Quds Force güçlerini katkı sağlamak için göndermişti.

Bir hafta önce, İsrail Hava Kuvvetleri, Suriye topraklarında El Kudüs hedeflerini ve Suriye savunma bataryalarını da bombalamıştı. İsrail,savaşın başından bu yana birçok kez Lübnan Hizbullah'ının Şii milislerini veya İran ordusunun mevkilerini hedef alarak, Suriye'ye saldırılarda bulundu.

Kaynak: EricFaye, Reuters.fr

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara