Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İran'ın siber ordusu Türkiye'ye de saldırdı

İran’ın siber ordusunun Türkiye’de 12 saatlik elektirik kesintisine sebep olan saldırıyı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-16 17:01:57

İran'ın siber ordusu Türkiye'ye de saldırdı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

İran'ın siber ordusunun Türkiye'de 12 saatlik elektirik kesintisine sebep olan saldırıyı, Suudi bankalarının hacklenmesini ve İsrailli çok sayıda kurum ve uyduya düzenlenen saldıları gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Al Arabiya yayın organı, İran'ın elektronik ordusunun ve onun çok sayıda devlet ve kuruma karşı gerçekleştirdiği istihbarat ve siber saldırı faaliyetlerinin gizli kalan yönlerini açığa çıkarttı.

İRAN'IN EDWARD SNOWDEN'I

Al Arabiya yayın organı İran'ın muhalif gruplarından Yeşil Hareket'e yakın olan ve şu anda Fransa'da yaşayan gazeteci Ruhullah Zaim ile İran'ın siber ordusuna dair bir röportaj gerçekleştirdi.

Kendisinin İran'ın Snowden'ı olarak hatırlanacağını söyleyen Zaim, İran'ın siber ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'DEKİ 12 SAATLİK ELEKTİRİK KESİNTİSİ

Zaim İran'ın, 2011 yılında kurulan ve bilgi teknolojileri üzerine hizmet veren  Hayber Center aracılığıyla ABD'nin önemli bankaları, enerji tesisleri ve barajlarına saldırılar düzenlendiğini belirtti.

Zaim'in açıklamalarına göre Türkiye'de 12 saatlik elektirik kesintisine sebep olan siber saldırı da Hayber Center tarafından gerçekleştirildi.

Hayber Center maskesi altında ayrıca Suudi bankalarının hacklendiği ve  İsrailli çok sayıda kurum ve uyduya da siber saldırı düzenlendiği ifade edildi.

IRGC'YE BAĞLI  “SİBER TABUR”

IRGC'nin öğrenci birimi, geçtiğimiz Aralık ayında üniversite öğrencilerinden oluşan bir “Siber Ordu” kurulduğunu açıkladı.

IRGC öğrenci birimi komutanı Ali Sabir Hamani, İran'a karşı yürütülen siber savaşta yer almak üzere gelecek vaat eden üniversite öğrencilerinden “Siber Ordu” kurulduğunu belirtti.

Hamani, IRGC tarafından kurulan “sanal siber komite”nin öğrencilere “sosyal medyayı etkin kullanmak” yönünden eğitim vereceğini söyledi.

Bu Siber Ordu, İran istihbaratı bünyesindeki “Müşterek Siber Ordu”ya paralel olarak hizmet verecek olup online düşmanlıklarla mücadele edecek.

 

 

 

Haber Ara