Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İran'ın altyapısı Rusya'ya emanet

İran, yeni altyapı projelerini hayata geçirmek üzere Rusya'da kredi alınacağını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-07 18:14:43

İran'ın altyapısı Rusya'ya emanet

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin başkanlık ettiği meclis toplantısında, hükümetin yeni altyapı projelerinin hayata geçirilmesi için gerekli olan yasa tasarı onaylandı.

Rusya'dan alınacak kredi ile yeni enerji kaynaklarının, nükleer tesislerin, demir yollarının, barajların, sulama sistemlerinin ve su taşıma projelerinin yapılması planlanıyor.

Karar iki ülke arasında enerji, endüstri ve altyapı projeleri konularında işbirliğini arttırma çalışmalarının neticesinde alındı.

RUSYA'YA ÖNCELİK TANINAN ALANLAR

İran tarafından  Rusya'ya  özellikle bazı alanlarda yatırım yapmasına öncelik tanınması dikkat çekiyor. Rusya'ya  öncelik verilen alanlar arasında petrol kuyusu açma ve Rusya'yı Hint Okyanusu'na bağlayacak demir hattı projesi öne çıkıyor.

1 milyar değerindeki deniz ötesi petrol kuyusu açma anlaşması yetkisi bir Rus firmaya verildi. Toplamda 2.2 milyar değerinde olan ve Hindistan, İran ve Rusya'yı Azerbaycan üzerinden birbirine bağlayacak olan Kuzey-Güney Nakil Koridoru adındaki raylı sistemin yatırımcı ortaklarından biri de Rusya olacak.

Haber Ara