Dolar

32,5430

Euro

34,8906

Altın

2.436,82

Bist

9.645,02

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 12:30:23

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması
İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması ve İran'a uygulanan ambargonun kademeli olarak kalkacak olması nedeniyle Türkiye ve İran arasındaki iş hacmini arttırmak için İzmir'e gelen İranlı heyet, Türk tekstilcileri ülkelerine yatırım yapmaya davet etti.

İran'da 40 bin üyesiyle tekstil sektöründe faaliyet gösteren İran Uzman Grubu Yürütme Kurulu'nun Başkanı Majid Haj Mohammadi ve Genel Müdürü Shahnaz Manavi, beraberindeki heyetle İzmir'deki tekstil sektörü temsilcilerini ziyaret etti.

Moda, Tekstil ve Konfeksiyoncular (MTK) Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) Müteşebbis Heyet Başkanı Nedim Örün, BEGOS Yönetim Kurulu Başkanı Şener Kırıkkaya, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ve Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Arzu Marmaralı ile görüşen İranlı heyet, Türk tekstilcileriyle işbirliği alanlarını arttırmak istediklerini bildirdi.

- Öncelik gelinlik ve abiye

Görüşmelerde İran'daki tekstil sanayisinin henüz gelişmediğini belirten İran Uzman Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Majid Haj Mohammadi, özellikle gelinlik ve abiye sektöründeki eksiklikleri gidermek, Türk tekstilcilerinin desteklerini almak için girişimlere başladıklarını söyledi.

Ülkelerindeki gelinlik üretiminin yeterli olmadığını kaydeden Mohammadi, gelinlik ve abiye üreticisi Türk tekstilcileri ekim ayında Tahran'da yapılacak tekstil fuarına davet etti.

Son olarak Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği'ni ziyaret eden Mohammadi, İran'da hazır giyim sektöründe çalışmak isteyen vatandaşların eğitimi için akademik destek istediğini bildirdi.

İran ile bin 200 işyeri ve 20 bin çalışanıyla ticari işbirlikleri yapmaya hazır olduklarını belirten MTK Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan ise ellerinden gelen desteği vermekten memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Haber Ara